Ungár-Hajnal vita: Ne az összevissza vérengzésről szóljon az új időszak

Ungár-Hajnal vita: Ne az összevissza vérengzésről szóljon az új időszak

Ungár Péter és Hajnal Miklós (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Hiába ígérte a Momentum, hogy a kormányváltás után néhány nappal előzetesbe kerülhet Mészáros Lőrinc, az LMP szerint ez így nem megvalósítható. A kormányalakítás ugyanis hosszú folyamat, a választás éjszakája után néhány nappal még Pintér Sándornak fogják hívni a belügyminisztert. A Magyar Hang által szervezett vitában az LMP-s Ungár Péter egyúttal reményét is kifejezte, hogy a rendőrségi ügyek nem úgy fognak indulni, hogy „Hajnal Miklós belügyminiszter felemeli a telefont”.

A momentumos Hajnal Miklós ugyanakkor arról beszélt, hogy Mészáros Lőrinc esetében jogilag nagy a mozgástér. Lehet majd olyan vádiratokat előkészíteni, és bizonyítékokat találni, amelyek elősegítik a gyorsabb eljárást. Kitért arra is, hogy Schmidt Mária – Ungár Péter édesanyja – egyértelműen politikai tevékenységet végez, hiszen övé az egyik olyan kifizetőhely, ahol eltartják a kormányközeli szakértőket és megmondóembereket. Ezt nem sokban tartja különbözőnek a Kesmától.

• Kétharmad nélkül mihez kezdene az ellenzék?
• Csak 2010 utáni elszámoltatásra van szükség?
• Schmidt Mária érintett lenne a felcsúti perben?
• Ha újra veszít az ellenzék, van még létjogosultsága ezeknek a pártoknak?

A teljes interjút a Magyar Hang június 4-én megjelent 2021/23. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!