Ungár Péter: A Fidesz pozitív része, hogy tartást ad saját szavazóinak

Ungár Péter: A Fidesz pozitív része, hogy tartást ad saját szavazóinak

Ungár Péter (Fotó: Végh László / Magyar Hang)

– Voltunk egyszer mi, az LMP is egy új generáció, aztán jött a Momentum is, de úgy látszik, ez sem segített. Ha megint jön egy újabb, az sem fog – erről beszélt az ellenzék helyzetét értékelve a választási kudarc után Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselője a Magyar Hangnak adott interjújában. Szerinte nem az a probléma, hogy egy politikus részt vett-e a 2010 előtti kormányzásban, „hanem a baj azokkal a mondatokkal van, amelyek a szánkat elhagyják”.

Kérdésünkre, hogy nem azért visszafogott-e az LMP a DK-val kapcsolatban, mert nekik köszönhetik, hogy lesz frakciójuk, úgy fogalmazott, „ez nem egy DK–LMP-különalku volt, hanem a hatpárti megállapodás része”. További felvetésünkre, hogy azért ez mégis egy elköteleződés a DK felé, azt felelte: „A politikai karrierem első nyolc évét azzal töltöttem, hogy Fidesz-bérenc vagyok, mert Schmidt Mária fia vagyok, aki nem akar összefogni Gyurcsány Ferenccel. Aztán összefogtunk Gyurcsány Ferenccel, és most ez a baj. Erre nem tudok mit mondani, ez abszurd”.

• Nem kéne-e inkább a teljes mostani ellenzéknek levonulnia a színpadról?
• Mi a truváj a DK-ban?
• Mit lehet tanulni Orbán Viktortól?
• Mi lehet az ellenzék parlamenti politizálásának jövője?
• Milyen lesz az LMP viszonya a Mi Hazánkhoz?

A teljes cikket a Magyar Hang április 22-én megjelent, 2022/17. számában olvashatja el. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!