Ütést vitt be a kormány az őstermelőknek

Ütést vitt be a kormány az őstermelőknek

Őstermelők betakarítják a termést (Fotó: Farkas Norbert)

 

Részben adóemelésekből szeretné befoltozni a magyar kormány az évek óta tartó, a növekedést ösztönző és a gazdaságot túlfűtő politika, a koronavírus miatti válság hibás kezelése, a választási költségvetés részeként zajlott év eleji osztogatás, valamint a háború következtében a költségvetésen keletkezett lyukakat.

A kommunista közgazdaságot idéző extraprofitadóként elhíresült kormányrendelet nemcsak a megcélzott hét ágazatban látni vélt jelentős többletbevételek elvonásáról szól, hanem az alkalmi munka után fizetendő közterheket is jelentősen megemeli. A hivatalosan egyszerűsített foglalkoztatásnak nevezett „munkaviszonyban” az alkalmazottak után a mezőgazdasági és a turisztikai idénymunka esetén napi ötszázról ezer, az alkalmi – például építőipari – munkánál ezerről kétezer, a filmipari statiszta besorolás esetén pedig négyezerről hatezer forintra emelkedik a foglalkoztató napi befizetési kötelezettsége.

• Kell-e tartani a feketepiac bővülésétől?
• Mekkora összegű adót terhelnek át a fogyasztókra a vállalkozások?
• Miért botorság lemondani a globális minimumadó bevezetéséről?

A teljes cikket a Magyar Hang július 1-jén megjelent, 2022/27. számában olvashatja el. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!