Vagyonátrendeződés történt Mészáros Lőrinc lányánál

Vagyonátrendeződés történt Mészáros Lőrinc lányánál

Homlok Zsolt, a kivitelező Homlok Építő Zrt. vezérigazgatója beszédet mond a Kőszeg-Szombathely vasútvonal teljes felújításáról tartott sajtótájékoztatón, a projekt nyitórendezvényén a Kőszeg vasútállomáson 2021. június 1-jén (Fotó: MTI/Varga György)

A cégbírósági iratok alapján vagyonátrendezésre került sor Mészáros Lőrinc felcsúti nagyvállalkozónak, az ország leggazdagabb emberének Ágnes nevű lánya és annak férje, Homlok Zsolt között. Erről az egyik – eddig közösen tulajdonolt – vállalatot érintő üzletrész-adásvételi dokumentum tanúskodik. Ebben Homlok bejelentette: házastársi közös vagyon megosztása jogcímen megszerezte a Properitus Vagyonkezelő Kft.-ben a neje 1,5 millió forint névértékű üzletrészét. Ezzel a társaságban jegyzett üzletrésze megduplázódott, 3 millió forintra változott – olvasható az iratban.

Homlok Zsolt és Mészáros Ágnes – gazdasági – szakítása annak fényében érdekes fejlemény, hogy a Szabad Európa a közelmúltban a pár házasságának felbontásáról írt – a felek ezt sem erősítették meg. Noha Homlokék kevesebb figyelmet kaptak a nyilvánosságban, mint Mészáros Lőrinc, nem teljesen ismeretlenek. Homlok Zsolt ugyanis jelentős hazai nagyvállalkozó, vasútépítő szakember, aki más üzletágakban is aktív szereplője a magyarországi gazdasági életnek. Egyebek mellett a másodosztályban játszó szombathelyi Haladás futballcsapatát működtető cég is az ő érdekeltsége.

• Mit tudhatunk Homlok Zsolt szakmai múltjáról?
• Milyen piaci kihívások állnak a Vasútvill Kft. előtt?
• Hogy sikerültek a Vasútvill Kft. idei közbeszerzési pályázatai?
• Milyen munkákat nem nyert el a Vasútvill és hol dolgozhat?

A teljes cikket a Magyar Hang hetilap május 19-én megjelent, 2023/20. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!