Vakcinadiplomácia stikában

Vakcinadiplomácia stikában

Koronavírus oltás. Képünk illusztráció! (Fotó: MTI/Rosta Tibor)

Miután rákérdeztünk, bejelentette a kormány, hogy a diplomatákat is oltják. Mindez azért érdekes, mert a hivatalos tájékoztatás szerint csak TAJ-számmal rendelkező személyek juthatnak vakcinához, és ez alól a határon túli magyarok sem jelentenek kivételt. Azt sűrű homály fedi, hogy ki és milyen alapon hoz döntést a kiváltságról – a Müller Cecília vezette népegészségügyi központ állítja, nem ők –, mint ahogy azt is, eddig mely ország diplomatáit oltották be.

Nem ezen a héten, hanem már jóval korábban megkezdődött azon kiváltságos külföldi személyek egyedi elbírálás szerinti oltása, akik nem rendelkeznek magyarországi társadalombiztosítással és TAJ-számmal. Bár a lehetőség biztosításától a kormány mindeddig elzárkózott még a határon túli magyarok vonatkozásában is, az oltásokat a Semmelweis Egyetemen adták be, a vakcinációban személyesen Merkely Béla rektor, Orbán Viktor miniszterelnök egyik járványügyi főtanácsadója is közreműködött – tudta meg a Magyar Hang.

Erről is olvashat még a cikkben:
• A Semmelweis egyik felelős beosztású munkatársa szerint az egyetem vezetői nem önállóan döntik el, hogy adnak-e oltást külföldieknek, hanem az NNK-tól kapnak jóváhagyást
• NNK nem ad sem jóváhagyást sem méltányosságot a koronavírus elleni oltásokkal kapcsolatban

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!