Videóhívásos azonosítás is lesz az előválasztáson

Videóhívásos azonosítás is lesz az előválasztáson

Az ellenzéki pártok vezetői

Videohívásos ellenőrzés, QR-kódos szavazólapok és várhatóan megyénkénti voksszámlálás – egy hónappal az előválasztás első fordulójának kezdete előtt a lebonyolítás szinte összes részletkérdésében sikerült megállapodniuk a résztvevő pártoknak.

Az utóbbi hónapokban hetente kétszer nyolc órát ülésezett és számtalan alkalommal online is egyeztetett az előválasztásról a procedúrában résztvevő hat párt, valamint a technikai megvalósításáért felelős aHang nevű civil szervezet, a Civil Választási Bizottság tagja. A maratoni tárgyalások információink szerint jó hangulatban teltek – egyesek szerint már-már túl jó volt a légkör ahhoz képest, hogy egymás ellen is küzdenek majd a pártok – a cél pedig az volt, hogy döntsenek a lebonyolítás pontos szabályairól. Lapunk információi szerint a legtöbb vitás ügyben sikerült megállapodni, így már csak néhány kérdést kell majd tisztázni.

Az egyik legfontosabb részlet az online voksolás feltételeinek kitalálása volt. A Momentum ugyanis ragaszkodott az internetes szavazás lehetőségéhez, miközben – elsősorban az idősebb szimpatizánsokkal rendelkező pártok - túlságosan kockázatosnak, meghekkelhetőnek tartották ezt a megoldást.

A teljes cikket a Magyar Hang augusztus 19-én megjelent 2021/34. számában találja (tartalomjegyzék itt). Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!