Völner Pál: Rendszerhiba vagy sorminta?

Völner Pál: Rendszerhiba vagy sorminta?

Egyik oldalról azt hallom, hogy lám, a NER a sajátjaival szemben is kíméletlenül fellép, Orbán miniszterelnök vasökle odacsap, ha és ahol korrupciót lát. A másik, leginkább ellenzéki oldalról pedig önfeledt visongatás és tapsikolás zaja hallatszik, hogy lám, Orbán miniszterelnök rendszere recseg is meg ropog is, és maga alá temeti az egész kócerájt, annak tartóoszlopaival együtt. A Völner-ügyre egyik sem igaz, és nem félek elmondani, hogy miért nem.

Völner Pálra nagyon is illik a NER tartóoszlopa kifejezés, a Bibó kollégiumban is ott volt, de akkor még kissé elkülönült az éppen akkor KISZ-esből liberálissá lett Orbánéktól. A Simonka, Mengyi, Boldog István-szerű vidéki ügyeskedő fideszes képviselőkhöz képest sokkal nagyobb hal: 2015-től dolgozik államtitkárként az Igazságügyi Minisztériumban, majd 2018-től már Varga Judit miniszter helyettese is.

A teljes cikket a Magyar Hang február 4-én megjelent, 2022/6. számában olvashatja el. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!