Vona Gábor: 2022-ben nagyon sok múlik a Jobbikon

Vona Gábor: 2022-ben nagyon sok múlik a Jobbikon

Vona Gábor (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Már elértünk egy olyan érdekes szituációt azzal, hogy nem köt minket a jelenlegi politikai logika, hogy a két legádázabb ellenfél – a Fidesz és a Demokratikus Koalíció – egy oldalon küzd – ezt mondta a Magyar Hangnak adott interjújában Vona Gábor annak kapcsán, hogy a vezetésével működő Második Reformkor Alapítvány online népszavazást indított a levélszavazás ügyében. Lapunk is beszámolt az akcióról korábban, arra kérik az embereket, hogy nyilvánítsanak véleményt: a határon túliakhoz hasonlóan a külföldön dolgozó magyarok is szavazhassanak-e levél útján. Vona Gábor itt úgy fogalmazott, hogy a DK a határon túliakat, míg a Fidesz a külföldön élőket szeretné kiszorítani a választásból.

A politikusból lett vlogger az interjúban nem zárta ki, hogy valaha visszatérne a politikába. Most azonban nagyon jól érzi magát a civil világban. – Ha a kérdést leszűkítjük arra, hogy 2022-ben bármilyen módon is részt veszek-e a választáson: nem fogok – mondta.

  • Pár hét múlva lezárul az online népszavazás. Mi lesz a sorsa a végeredménynek?
  • Az ellenzék számára jövőre nyerhető vagy sem az országgyűlési választás?
  • Lesz-e még Vona Gábor miniszterelnök-jelölt valaha?

A teljes interjút elolvashatja a Magyar Hang Plusz felületén online, illetve a rövidített változatát a Magyar Hang március 19-én megjelent 2021/12. számában