Vona Gábor: Orbán brutalizál, az ellenzék kifárad

Vona Gábor: Orbán brutalizál, az ellenzék kifárad

Vona Gábor (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Egy felelős politikusnak most arra a kérdésre kell választ találnia, mit kezd Magyarországgal, amikor összeomlik a NER – többek között erről is beszélt a Magyar Hangnak adott interjújában Vona Gábor, a Második Reformkor Alapítvány alapítója, a Jobbik volt elnöke. Az egykori politikus ugyanakkor egyelőre nem érez késztetést, hogy visszatérjen a politikai életbe, mert „nincs itt az ideje”.

Vona Gábor szerint ráadásul most Magyarországnak nem új politikusra vagy új pártra van szüksége, hanem új politikai kultúrára. Itt az általa életre hívott alapítványt említette, amely az elmúlt években civil vonalon ezért dolgozott. – Nem mondom, hogy eget rengető eredmények születtek, de a társadalom bizonyos szegmenseiben tapasztalok pozitív változást. Politikailag ez még radar alatt van, de különösen a fiatalok körében érezhető várakozás olyan típusú polgári politikai klímára, ami engem is inspirál – mondta. 

Vona Gábor beszélt arról is, hogy véleménye szerint 2022. április 3-án lényegében a 2026-os választás is eldőlt. Nem tartja valószínűnek ugyanis a kormányváltást, hacsak nem lesz valami „rendkívüli, külső esemény”, ami elsöpri a Fideszt.

• Felmerült bizonyos körökben, hogy a pártpolitizálástól szintén visszavonult, de még aktív Schiffer Andrással közös pártot szerveznek. Ez így van?
• Melyek azok az ügyek, amelyekkel foglalkoznia kellene az ellenzéknek, de nem teszi?
• Miért nincs meg a polgári aktivitás a társadalomban?
• Mely ellenzéki politikusokban lát potenciált?
• Mit tanulhat az ellenzék Orbán Viktortól?

A teljes cikket a Magyar Hang június 3-án megjelent, 2022/23. számában olvashatja el. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!