A CNN felfüggesztette egyik leghíresebb műsorvezetőjét

A CNN felfüggesztette egyik leghíresebb műsorvezetőjét

Chris Cuomo (Fotó: CNN)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Chris Cuomo a CNN esti műsorsávjának legnézettebb műsorát vezette, de a keddi műsor előtt a hírtévétársaság bejelentette, hogy határozatlan időre felfüggesztik őt. A felfüggesztés olyan váratlanul jött, hogy a műsor stábjának nem is volt B-terve arra az esetre, ha a műsorvezetőt levennék a képernyőről.

Az ügy hátterében Chris Cuomo testvére, Andrew Cuomo, a szexuális zaklatási vádak miatt lemondani kényszerült New York-i kormányzó ügye áll. Bár eddig is közismert volt, hogy a két Cuomo testvérek, de Chris mindig is azt állította, hogy semmilyen módon nem avatkozik be a testvére ellen folyó eljárásba, sem az erről szóló tudósításokba.

Csakhogy most nyilvánosságra kerültek olyan dokumentumok, amelyek ennek az ellenkezőjét bizonyítják. Ezek szerint Chris folyamatosan tanácsokat adott Andrew embereinek, hogy hogyan kezeljék a zaklatási vádakat, sőt CNN-es kapcsolatait is igyekezett felhasználni a tudósítások befolyásolására.

A CNN közleménye szerint Chris Cuomo eljárása sértette a társaság sajtóetikai normáit, ezért határozatlan időre (a belső vizsgálat idejére) felfüggesztik. Charlotte Bennett, Andrew Cuomo korábbi beosztottja, aki februárban előállt azzal, hogy Cuomo zaklatta őt szexuálisan, a hírre azt tweetelte, hogy „Ha Chris Cuomot nem rúgják ki ezért, akkor az a tévétársaság erkölcstelenségét és gerinctelenségét bizonyítja.”

(CNN)