A Médiatanács szerint jók a Klubrádió esélyei

A Médiatanács szerint jók a Klubrádió esélyei

Forrás: Klubrádió Facebook oldala

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Klubrádió jó eséllyel pályázhat a Budapest 92,9 MHz frekvenciapályázatán – közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa hétfőn az MTI-vel.

A testület közleményében kifejtette: a tanács elfogadta és honlapján véleményezésre közzétette a Budapest 92,9 MHz körzeti rádiós frekvencia pályázati felhívásának tervezetét közösségi jellegű használatra. A jövő februárban lejáró jogosultságon jelenleg a Klubrádió hallgatható, a felhívástervezet értékelési kategóriái között pedig egyebek mellett szerepel a médiaszolgáltatási tapasztalat, de a Klubrádió pluszpontot kaphat azért is, mert eddig is a 92,9 MHz frekvencián sugározta műsorát - hangsúlyozta a médiatanács.

Kiemelték, a pályázati eljárások előkészítéséért felkérték az NMHH-t a Budapest 95,3 MHz és a Budapest 89,5 MHz frekvenciák tervének kidolgozására, az előbbin korábban a Klubrádió szólt, utóbbin a Music FM működött.

Elutasították a Klubrádió 2015-ös keresetét

A médiatanács azt is közölte hétfőn, hogy a napokban kapta kézhez azt a bírósági ítéletet, amely szerint szeptember 24-én jogerősen is megnyerte a Klubrádióval szemben a pert, amelyet a rádió még 2015-ben indított közel 1,4 milliárd forint kártérítésért. Hangsúlyozták, a Fővárosi Ítélőtábla jogerősen helybenhagyta a Fővárosi Törvényszék – megismételt eljárásban – hozott döntését, amely a Klubrádió keresetét első fokon teljes egészében elutasította.

Az ügyben eljáró bíróságok most jogerősen is egyhangúan rögzítették, hogy a Klubrádió kártérítési igénye alaptalan, ugyanis különös szakértelem nélkül is megállapítható, hogy a keresetben megjelölt számítási módszertan alapjaiban hibás és irreális, továbbá a Klubrádió azt sem tudta bizonyítani, hogy a bevételeinek csökkenése bármilyen összefüggésben állt volna a médiatanáccsal kialakult jogvitával – fejtették ki.

A médiatanács megjegyezte, a jogerős ítélet külön is kiemeli, hogy bár a bíróságot nem terhelte kitanítási kötelezettség, azonban a Fővárosi Törvényszék számos alkalommal felhívta a Klubrádió figyelmét arra, hogy a keresetében megjelölt számítási metodika már a kiinduló pontjában is hibás, a Klubrádió azonban még a bírósági figyelmeztetés után sem pótolta az alapvető hiányosságokat.

A Klubrádió a keresetét egyfelől arra alapozta, hogy a médiatanács késedelmesen kötötte meg vele az ingyenes frekvenciára (92,9 MHz) vonatkozó szerződést, így ezen idő alatt médiaszolgáltatási díjat kellett fizetnie egy másik kereskedelmi jellegű frekvencián (95,3 MHz), továbbá állítása szerint a médiaszolgáltatási jogosultsággal összefüggésben kialakult jogvita miatt 1,2 milliárd forinttal csökkent az árbevétele – közölte a testület, hozzátéve, a Klubrádió a kártérítési igényét továbbá arra alapozta, hogy az üggyel kapcsolatos sajtónyilatkozatok sértették a jóhírnevét.

(MTI)