Halálos baleset okozásának gyanúja miatt nyomoznak a Bihari Napló főszerkesztője ellen

Halálos baleset okozásának gyanúja miatt nyomoznak a Bihari Napló főszerkesztője ellen

A baleset (Forrás: Isubh.ro)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egy 38 éves sofőr és a hátsó ülésen vele utazó hatéves gyermeke is életét vesztette abban a balesetben, amelynek Kristály Lehel a részese, illetve a rendőrségi nyomozás eddigi adatai szerint előidézője volt – írja cikkében a Media1.

Miként a médiaügyekkel foglalkozó portál a Transindex nyomán felidézi: Kristály Lehel július 25-én Sátoraljaújhelyen részt vett a tusványosi szabadegyetem rendezői által szervezett Kárpát-medencei Nyári Szabadegyetemen, majd fiával hazaindult Nagyváradra, amikor a halálos tragédia történt.

A Fidesz-közeli Kesma (Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány) tulajdonában lévő nagyváradi Bihari Napló főszerkesztője a nyomozás eddigi adatai alapján szabálytalanul próbált előzni, és eközben ütközött frontálisan a vele szemben haladó Mercedes típusú személygépjárművel. Az autóban egy öttagú család utazott. „Az autót vezető 38 éves apa, és a hátsó ülésen utazó 6 éves gyermeke életét vesztette, 15 és 17 éves lányaik súlyosan megsérültek, az anyósülésen utazó 35 éves édesanyjuk pedig a baleset miatt sokkos állapotba került, őt pszichológus segíti” – írják.

A főszerkesztőt és vele utazó 15 éves fiát szintén kórházba szállították. Kristályt a hírek szerint sikeresen megműtötték, a fia állapota is stabil. A rendőrség gondatlanságból elkövetett emberölés és súlyos testi sértés miatt nyomoz.

Kristályt a Fidesz-közeli médiahálózat 2019-ben nevezte ki a kormánypárti lap élére. Ide egyébként a Ripost című kormányközeli bulvárlaptól érkezett, de dolgozott korábban a Magyar Hírlapnál is.