Már nem Huth Gergely a Pesti Srácok kiadójának tulajdonosa, sem ügyvezetője

Már nem Huth Gergely a Pesti Srácok kiadójának tulajdonosa, sem ügyvezetője

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Lezajlott a Pesti Srácok nevet viselő Fidesz-közeli internetes portál tulajdonosváltása, így a kiadói jogok nemrég átkerültek a Huth Gergely és Szenvedi Zoltán érdekeltsége tartozó Insider Mediától az újonnan alapított PSTV MÉDIA Kft.-hez, melynek tulajdonosa az a Progressive Média Hungary Kft., amely a nyáron a lineáris adását beszüntető, jelenleg már csak netes videókat gyártó Pesti TV műsorainak gyártócége is volt, és amelynek tulajdonosa Vaszily Miklós kormányközeli vállalkozó – tudta meg a Media1.

A pestisracok.hu tulajdonosváltása azzal járt, hogy Huth Gergely már ügyvezetőként sem jegyzi a céget, hanem csupán alkalmazottként látja el a főszerkesztői feladatokat, így már csak a tartalomért felel, üzleti ügyekért nem – írta a szakportál. A cég székhelye a Budapest Róna utca 174. lett, ahol a TV2 székháza is működik. Ennek az az oka, hogy a tulajdonos, Vaszily Miklós irodája ott található, így egyszerűbb az adminisztráció. A Media1 megtudta azt is, hogy az ősszel néhány külsős munkatárstól is megvált a PestiSrácok a tulajdonosváltás lezárulta után. A leépítésről szóló információkat Vaszily Miklós is megerősítette a Media1 érdeklődésére telefonon, aki racionalizálásként, áramvonalasításként beszélt a történtekről.