Megszűnik két Discovery érdekeltségű tévécsatorna

Megszűnik két Discovery érdekeltségű tévécsatorna

Tévé távszabályozó. Képünk csak illusztráció! (Fotó: StockSnap/Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Megfogyatkozik a Discovery portfóliója, két, már régebb óta a magyar piacon is jelenlévő csatornától kell búcsút vennünk év végével; a két búcsúzó adó a Fine Living és a Discovery Showcase HD – írja a dtvnews. A Media1 által is idézett beszámoló szerint Discovery az életmóddal, divattal, lakberendezéssel és főzéssel kapcsolatos műsorokat sugárzó Fine Living helyett a jelentős szolgáltatók közül jelenleg csak a Diginél elérhető HGTV-t ajánlja.

– Ami a Discovery Showcase HD megszűnését illeti, nagy veszteség azért nem éri a nézőket, mivel annak eddigi tartalmai elérhetők maradnak a Discovery többi HD-csatornáin, kivéve a TLC-től átvett tartalmakat, hiszen a Discovery-csatornák közül egyedül a TLC-nek nincs a magyar piacon HD változata – jegyzik meg a szakipari portálok.

A Media1 arra is emlékeztet, hogy hamarosan megszűnik egy harmadik tévécsatorna, az RTL Spike is. Ez utóbbi a ViacomCBS-hez tartozik. Helyette TeenNick néven indít új tévécsatornát a vállalat. Ez, ahogy nevében is utal rá, kifejezetten tiniknek szól majd és elsősorban vígjátékokat fog sugározni.