Nem közölte az Index Puzsér Róbert Bencsik Andrásról írt publicisztikáját

Nem közölte az Index Puzsér Róbert Bencsik Andrásról írt publicisztikáját

Puzsér Róbert (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az alábbi cikket adtam le az Index szerkesztőinek, akik a szöveg személyeskedő hangvételére hivatkozva visszautasították a publikálását. Ezúton közlöm – írta Facebook-oldalán a publicista.

– Orbán Viktor vezénylő tábornok úr leghívebb katonája, a Demokrata című hetilap örökös főszerkesztője végre coming outolt. Aki ismerte, persze eddig is tudta, kiféle, hisz elvtársi megbízhatóságát az MSZMP központi lapjánál már a nyolcvanas években bizonyította. (...) előítéletre, gyűlölködésre fittyet hányva előadja, hogy a preferenciái bizony eltérnek attól, amit a magyarság hagyományosan normálisként vagy egészségesként azonosít. Bencsik András kimondta, hogy az ukrajnai háborúban az oroszoknak szurkol – kezdte írását a lapunkban is hétről hétre véleménycikkeivel jelentkező Puzsér.

A publicista az írásában hosszan taglalja Bencsik rendszerváltás előtti újságírói ténykedését. „A borscs leves mellé járó vizespohárnyi vodka zamata a fiatalság emlékét meg a pártélet szélcsendjét idézte fel a főszerkesztő elvtárs pszichéjében, és kezdte úgy vonzani, mint méhet az illatos nektár. Újra nyelvén érezhette ifjúsága elfeledettnek hitt ízét, amikor abban a különleges megtiszteltetésben részesült, hogy a közismert orosz propagandacsatorna, a Russia Today adásában személyesen vallhatta meg a Kreml politikájának nagyszerűségét, és buzdíthatott az imperialista világrend szajhájává züllött, fasiszta Ukrajna legyőzésére – természetesen oroszul, hisz más nyelven nem is lett volna hiteles” – írta Puzsér.

Mint emlékeztet: „A Demokrata főszerkesztőjének hajlamaira utaló jelek persze már korábban is megmutatkoztak. Két évvel ezelőtt például az 1956-os forradalmárokat az afganisztáni tálibokhoz hasonlította. Ezzel persze a tálibokat akarta méltatni, csakhogy a hasonlatok természetüknél fogva oda-vissza egyaránt működnek – így sikerült Bencsik Andrásnak a moszkvai despotizmus ellen vérüket áldozó szabadságharcosok hősies küzdelmét muzulmán fundamentalisták rémuralmával összemocskolnia.”

Publicisztikája végén Puzsér megjegyzi: „Legfőbb ideje, hogy átnevezze legendás hetilapját Népi Demokratára – moszkvai elvtársai bizonyára engedélyezik, hogy továbbra is latin betűkkel jelenjen meg.”

A teljes írást ide kattintva tudják elolvasni!