Távozik az Index főszerkesztője

Távozik az Index főszerkesztője

Szombathy Pál, Bodolai László és Sztankóczy András az Index szerkesztőségi ülésén (Fotó: Bődey János/Index)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az Indamedia Network Zrt. bejelentette, visszavásárolják a Magyar Fejlődésért Alapítványtól (MFA) az Index.hu Zrt. részvényeit, így a jövőben az újság az Indamedia-csoport tagjaként folytatja működését – derült ki egy exkluzív, a Kreatívnak eljuttatott közleményből. A bejelentés szerint a cég vezetését Starcz Ákos veszi át, új főszerkesztőt egyelőre nem neveznek ki; Bodolai László marad a csoport médiajogásza – ő ugyanis nem kívánt élni az Indamedia felajánlásával, hogy maradjon az Index.hu Zrt. igazgatósági tagja.

A Kreatív kérdésére Starcz Ákos elmondta: „Az Indamedia az idei évben folyamatosan finanszírozta az Indexet. A nagyobb gond az, hogy nem látszik az üzleti tervben, hogyan lehetne működőképesebb az Index. Az is fontos, hogy így tiszta cégjogi struktúra jön létre, az Indamedia maximálisan felelős lesz a leányvállalat működéséért – a korábbi együttműködésben ez kevésbé volt egyértelmű". 

Korábban a Hvg.hu értesüléseire hivatkozva arról írt, egy céges konfliktus miatt leváltották az Index főszerkesztőjét, a kiadónál történt változások érinthetik Bodolai László igazgatósági elnök pozícióját is. A portál értesülései szerint mindezt hamarosan közleményben is megerősítik. A Hvg.hu kereste az érintetteket, ám nem érték el őket, ugyanakkor a portál indexes forrásai megerősítették az értesülést. A 24.hu közben azt írja, távozik Sztankóczy András vezérigazgató-helyettes is. A portálnak sikerült is utolérnie Sztankóczyt, aki érdeklődésükre sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta a történteket, annyit mondott, „nehéz délelőttön van túl”.

Ahogy arról korábban lapunk is írt korábban: Vaszily Miklós, a TV2 csoport elnöke, az Echo Tv és az MTVA volt vezérigazgatója idén tavasszal vásárolt magának 50 százalékos részesedést az Indamedia-csoportban. Az érintett ezt egy interjúban jelentette be a Portfolio.hu-n.

Az Indexnél egyébként az elmúlt időszakban nem ez volt az egyetlen személyi változtatás. – Másfél hete Balogh Ákos Gergelyt, a lap egyik főszerkesztő-helyettesét küldték el a próbaideje alatt, így az elbocsátást hivatalosan indokolni sem kellett. Balogh kirúgását Szombathy azzal indokolta, hogy az elmúlt három hónapban kiderült, hogy nem egyformán gondolkodnak az Indexről és az Index-főszerkesztő-helyettesek szerepéről – emlékeztetett cikkében a Hvg.hu.

Balogh a Corvinus Egyetem volt kommunikációs igazgatója, korábban pedig a Fidelitas-lapként indult Ufi (Utolsó figyelmeztetés), majd az abból kinőtt Reakció főszerkesztőjeként dolgozott, később a Mandinert is vezette.

Az Index szinte teljes korábbi szerkesztősége – akik később Telex néven új portált alapítottak – július végén mondott föl, miután Bodolai László, a lapot tulajdonló Magyar Fejlődésért Alapítvány kuratóriumi elnöke kirúgta Dull Szabolcs főszerkesztőt. Az új stábot már július 25-én elkezdték toborozni.

Címkék: Szombathy Pál