Te kiről és miről szeretsz leginkább olvasni? (x)

Te kiről és miről szeretsz leginkább olvasni? (x)

A hírességekről, legyen szó külföldi vagy magyar celebritásról, mindig nagyon jó olvasni. Mindannyiunkban ott lakozik a kisördög, aki kíváncsi mások dolgaira, főleg a pletykákra. Az angol királyi család tagjairól mindig izgalmas bejegyzések születnek, amelyeket fiatalok és idősebbek is szívesen elolvasnak.

Az a baj azonban, hogy az interneten igencsak sok a hamis hír, amelyet kevesen tudnak megszűrni. Ha nem kattintasz el, eláruljuk, hogyan tudod egy kicsit kritikusabban olvasni akár a királynővel kapcsolatos híreket, illetve adunk néhány tippet arra vonatkozóan is, hogy hol érdemes olvasni bármilyen témával kapcsolatban!

Miért foglalkoztat olyan sokakat pont az angol királyi család?

A királynő, gyermekei, unokái és dédunokái élete nem véletlenül kelti fel sokak érdeklődését. A család közeli és távoli rokonainak élete nem feltétlenül azért csalogató, mert vadregényes izgalmakat tartalmaz. Sokkal inkább azért, mert borzalmasan valóságos dolgokat élnek meg, helyzetük miatt pedig ezekről gyakran jelennek meg cikkek.

A vitákról vagy épp nagy kibékülésekről sokaknak saját kapcsolataik jutnak eszükbe. Ráadásul az ilyen bejegyzéseket olvasva mindenki állást foglalhat, ami aztán a családi asztalnál szaftos viták keretein belül a felszínre is kerül. Ha pedig egy kicsit nyitottabb szemmel vesszük kezeink közé az adott sorokat, akkor akár tanulhatunk is az éppen aktuális történésekből.

Neked ki a kedvenced? Honnan tudhatod, hogy igazat olvasol-e róla?

Legyen szó akár a hercegekről, a királynőről vagy a hercegnőkről, a róluk szóló bejegyzések nagy részét egyszerű firkászok írják. Azaz olyanok, akik csupán kitalálják az újdonságokat. Ezeket a „csalókat” és cikkeiket szerencsére nem nehéz lebuktatni.

Az első számú szűrőd mindig legyen az, hol jelenik meg a bejegyzés. Minél nagyobb és híresebb egy portál, annál inkább ügyelnek arra, hogy náluk csak igazság jelenjen meg. Az angol királyi családnak egyébként van egy hivatalos honlapja is, ez ugyan angol, de ha valamit nem akarsz vagy tudsz elhinni, ott meggyőződhetsz róla, hogy tényleg igaz-e.

Az sem rossz ötlet, ha már magát a böngészést is egy gyűjtőoldalon kezded, azaz egy olyan helyen, mint amilyen a Filter.hu is. Ők azt tekintik feladatuknak, hogy adott témákról a lehető legtöbb helyről, minden nap összeszedjék a legfrissebb híreket. Például, ha a királynő legújabb beszédéről készült hat bejegyzés, ezeket egymás után, még a megjelenésük napján megtalálhatod náluk.

Egy dolgot ne felejts el!

Egyetlen bejegyzést sem szabad teljesen elhinni. Hiába hangzik jól, a legmegbízhatóbb forrás még mindig az élő bejelentkezés, illetve a vágatlan felvételek. Mivel minden cikket emberek írnak, így mindig benne van a pakliban, hogy a sorok nem lesznek az pártatlanok.

Ha viszont nem veszed őket komolyan, akkor a reggeli kávé mellé, vagy este, lefekvés előtt jó a kedvenc hírességeinkről olvasni. Nem igaz?