Új felelős szerkesztő irányítja a Hvg-t

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Jakus Ibolyától Gergely Márton veszi át július 1-től a Hvg hetilap vezetését – közölte a Hvg.

Jakus Ibolya hét éve tölti be a felelős szerkesztői pozíciót. Nevéhez fűződik többek között a lap 2016-os, sikeres átalakítása, s a jövőben tartalomfejlesztési vezetőként folytatja munkáját a kiadóban – egyebek mellett a hetilap, valamint a hvg360.hu újszerű tartalmainak előkészítését, valamint a képzési programokat navigálva.

Gergely Márton közel fél évtizede csatlakozott előbb a hvg.hu majd a hetilap csapatához. Az ELTE-n és a Hamburgi Egyetemen tanult történelmet és újságírást, írt a Magyar Narancsnak, állandó szerzője volt a „taz, die tageszeitung” német országos napilapnak. A Népszabadság Online lapszerkesztője, később az újság főszerkesztő-helyettese volt annak 2016-os bezárásáig. Felelős szerkesztői programjában a meglévő szerkesztőségi értékek megőrzése mellett tette le a voksát. Mint fogalmazott, „a felelős szerkesztői pozíció pontosan leírja, amit a legfontosabb feladatomnak tartok: a felelősséget egy erős, magas színvonalú hetilapért, tágabban véve a Hvg márkáért, s egyben a magyar demokratikus nyilvánosságért”.

Címkék: média