BanNER – Szavazhassanak-e levélben a külföldön dolgozó magyarok?

BanNER – Szavazhassanak-e levélben a külföldön dolgozó magyarok?

A BanNER adásának felvétele

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Diszkriminatív a levélszavazás mai rendszere – ebben teljes volt az egyetértés a Vona Gábor által alapított  Második Reformkor Alapítvány – a Magyar Hang közreműködésével megrendezett – BanNER elnevezésű vitasorozatának aktuális résztvevői között. Az alapítvány arról kezdeményezett online népszavazást, hogy a határon túl élő magyarokhoz hasonlóan a külföldön élő, dolgozó, magyarországi lakóhellyel rendelkező honfitársaink is élhessenek-e a levélszavazás lehetőségével.

A beszélgetésben szó esett a jelenlegi választójogi szabályozás hátteréről, az egyes pártoknak a népszavazásban feltett kérdéshez való viszonyáról, illetve általában az e-demokrácia és a levélszavazás előnyeiről, buktatóiról.

A vitasorozat mostani adásának résztvevői: Schiffer András, jogász, ügyvéd, László Róbert választási szakértő (Political Capital), Döbrentey Dániel, a TASZ munkatársa és Tóth Tamás politikai elemző, a Második Reformkor Alapítvány tagja. A moderátor Szerető Szabolcs, a Magyar Hang főmunkatársa.

Számítunk a figyelmükre, jó szórakozást!

A BanNER korábbi adásait itt nézheti meg!