Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Mikor láttál utoljára fecskét?

Szerző: | 2020. július 26., 15:27 | Vidéki Hang, Videó

Debercsényi utcakép (Fotó: Dévényi István/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Mi ez a furcsa „zaj”? Olyan ismerős, de honnan is? Nicsak, fecskék. Rengeteg. Most döbbenek rá, hogy milyen régen láttam fecskét egyáltalán, ennyit meg talán gyermekkoromban odahaza, s hogy mennyire hiányzik a hétköznapokból a csivitelésük. 

HIRDETÉS - AIP

Beljebb megyünk az egyutcás faluban, újabb ismeretlen „effekt”, mert akkora a csönd, hogy a tojások érkeztét jelző kotkodács ide-oda visszhangzik a dombok között. Ezt is elhallgatgatjuk egy darabig. 

HIRDETÉS
HIRDETÉS - 8

Aztán viszont irány a faluvég, mert Debercsénynek, mint zsáktelepülésnek, rendes, igazi vége van. Más viszont nem nagyon, se bolt, se kocsma, tengelygyilkos bekötőút és ötven lakó, meg béke és nyugalom, így, egy röpke pillanatra könnyen beleszerelmesedik a látogató. Hogy aztán autóba ülve keressen kisboltot, ahol kártyával is lehet fizetni, vagy csővázas gyalogturistaként átbandukoljon a szomszéd településre, mert onnan indul a busz.

De addig is jólesik a csend.

Iratkozzon fel Dévényi István Youtube-csatornájára további videókért!

HIRDETÉS - AIP

Címkék: Debercsény, falu, fecske, vidék


Így ismertem meg Andreát

Így ismertem meg Andreát

Az elnyert Tigáz-tender utáni állófogadáson láttam meg először. Homáros, illetve homályos tekintettel néztem, amint áttetsző blézerében, egy tévéstáb riportereként leszólít egy jóvágású pincért: „Mészáros úr, feltehetnék Önnek pár kérdést?”

HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

  • Tévút – Magyar Hang-ajánló
  • Magyar Hang - 2021. május 13., 16:29
  • Róna Péter esszéje az ország kínaiaknak való kiárusításáról. Interjú Salát Gergellyel és Beck Zoltánnal. Őrségi, miskolci és tihanyi riport. Keresse a születésnapi Magyar Hangot, az Átlátszó mellékletével!

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Jordán Ferenc

Jordán Ferenc (Fotó: Az élet, meg minden)

Árnyék podcast – Munkanélküliek támogatása külföldön

Pin It on Pinterest