HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Vidéki Hang Mikor láttál ...

Mikor láttál utoljára fecskét?

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Mi ez a furcsa „zaj”? Olyan ismerős, de honnan is? Nicsak, fecskék. Rengeteg. Most döbbenek rá, hogy milyen régen láttam fecskét egyáltalán, ennyit meg talán gyermekkoromban odahaza, s hogy mennyire hiányzik a hétköznapokból a csivitelésük. 

Beljebb megyünk az egyutcás faluban, újabb ismeretlen „effekt”, mert akkora a csönd, hogy a tojások érkeztét jelző kotkodács ide-oda visszhangzik a dombok között. Ezt is elhallgatgatjuk egy darabig. 

Aztán viszont irány a faluvég, mert Debercsénynek, mint zsáktelepülésnek, rendes, igazi vége van. Más viszont nem nagyon, se bolt, se kocsma, tengelygyilkos bekötőút és ötven lakó, meg béke és nyugalom, így, egy röpke pillanatra könnyen beleszerelmesedik a látogató. Hogy aztán autóba ülve keressen kisboltot, ahol kártyával is lehet fizetni, vagy csővázas gyalogturistaként átbandukoljon a szomszéd településre, mert onnan indul a busz.

De addig is jólesik a csend.

Iratkozzon fel Dévényi István Youtube-csatornájára további videókért!

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

40,925lájkolóTetszik
3,801követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Fogy a levegő – Magyar Hang-ajánló

Interjú Ascher Tamással és Tompa Andreával. Abszurd komédia karanténra és drága tesztekre. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek