Polip

Egy kártékony majom védelmében

Egy kártékony majom védelmében

A történelem során már számtalan generáció átélte amit mi most, voltak, nem is kevesen, akik nálunk is drámaibban. Másrészt viszont, azt hiszem, ez a mostani válság mégis más. Bizonyos értelemben mélyebb és kritikusabb.
A pápa és Vágó István

A pápa és Vágó István

Egy szó, mint száz, nem a pápa volt itt igazán fontos egy csomó embernek, hanem az igazolás. Két komplexusos törzs viadalában mindkét oldal veszettjei a látogatástól vártak megerősítést, hogy az ő oldaluk jár a helyes és jó úton, a másik pedig az ördögén.
A törzsem nélkül soha

A törzsem nélkül soha

A plázákban és a szupermarketekben újra egyenlőek vagyunk. Az a gyermeki öröm, amit a polcról a kosárba emelés élménye ad, végre egyesíti sokat szenvedett fajunk egyedeit. A pénztár lett korunk zarándokhelye.
Van-e ingyenebéd?

Van-e ingyenebéd?

A 0 forintos program összeállítása nem csupán ahhoz segítene bennünket, hogy egy válsághelyzetben is életerőt, bátorságot és kreativitást mutassunk azzal, hogy a nehézségekből is igyekszünk a legtöbbet kihozni.
A politika posztmodern válsága

A politika posztmodern válsága

Kezdi elveszíteni hitelességét a társadalom előtt, nem tud világmagyarázatot adni, kaotikussá, kiszámíthatatlanná, szétdarabolttá, gyorsan romlóvá, értelmetlenné, önmaga karikatúrájává, destruktívvá és fogyasztási cikké válik.
A le nem mondás ára

A le nem mondás ára

Ahogy a mondás tartja: ha meg akarod ismerni valaki igazi jellemét, adj neki hatalmat, vagy vedd el tőle. A választók elvették az összefogás vezetőitől, majd meg is ismerhették őket. Azok pedig továbbra sem akarják és tudják elengedni a hatalmat.
Orbán Viktor és a bohócok

Orbán Viktor és a bohócok

Ha nem értjük meg, hogy Orbán a NER-rel nem valamit ránk kényszerített, hanem valami bennünk élő nagyon alapvető igényt szolgált ki, addig politikai értelemben leválthatjuk a NER-t – és erre nyilván szükség is van –, de az csupán fájdalomcsillapítás lesz.