Polip

A politika posztmodern válsága

A politika posztmodern válsága

Kezdi elveszíteni hitelességét a társadalom előtt, nem tud világmagyarázatot adni, kaotikussá, kiszámíthatatlanná, szétdarabolttá, gyorsan romlóvá, értelmetlenné, önmaga karikatúrájává, destruktívvá és fogyasztási cikké válik.
A le nem mondás ára

A le nem mondás ára

Ahogy a mondás tartja: ha meg akarod ismerni valaki igazi jellemét, adj neki hatalmat, vagy vedd el tőle. A választók elvették az összefogás vezetőitől, majd meg is ismerhették őket. Azok pedig továbbra sem akarják és tudják elengedni a hatalmat.
Orbán Viktor és a bohócok

Orbán Viktor és a bohócok

Ha nem értjük meg, hogy Orbán a NER-rel nem valamit ránk kényszerített, hanem valami bennünk élő nagyon alapvető igényt szolgált ki, addig politikai értelemben leválthatjuk a NER-t – és erre nyilván szükség is van –, de az csupán fájdalomcsillapítás lesz.
Miért ilyen erős a NER?

Miért ilyen erős a NER?

Most mintha zavar lenne a gépezetben, nincs jól felépített ellenségkép, ezért az összes korábbit felmondják egyszerre. Ez a tobzódás azonban annak a jele, hogy pontosan ők sem tudják, mi legyen a fő csapásirány. Ez pedig egy lehetőség.
Forradalmat!

Forradalmat!

A KSH a GDP-hez hasonlóan minden évben két másik mutatót is mérjen, ezzel segítve a tárgyilagos szembenézést, az érdemi vitát és a megfelelő gyakorlatot. Egyrészt mérjük a társadalom, másrészt a környezet állapotát is, ne csak a gazdasági változást.