Miért Soros?

Miért Soros?

Soros György és Jean-Claude Juncker a kormány plakátján (Fotó: Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Magyarország amilyen gyorsan, olyan biztosan csúszik keletre, az autoriter illiberalizmusba, Vlagyimir Putyin zsebébe. Az elkeseredés általános, az ellenállás szórványos. Akik igazán rosszul érzik magukat, nyugatra menekülnek, a társadalom többsége pedig szitkait lenyelve hódol meg új urának, a felcsúti autókereskedőnek. Az erősebb kutya bölcsessége évszázados törvény a Kárpát-medencében – ennyi és nem több Orbán Viktor ideológiája, a trollface mögött épp ennyi gondolat rejlik a világról, a hatalomról és a jó kormányzás mikéntjéről.

A magyarok szerencséjére a felcsúti autókereskedő annyit azért eltanult Horthy Miklóstól és Kádár Jánostól, hogy a terror, a nyílt elnyomás, az ellenzék tagjainak bebörtönzése szükségtelen és kontraproduktív. Nyílt diktatúra kiépítése helyett ezért inkább megszállja az állami intézményeket, meghekkeli a jogállamot és a médiát, s irdatlan tőkefelhalmozást hajt végre a magánszférában. A rendszer söpredékének többé nem az Államvédelmi Hatóság vagy a Belügyminisztérium III/III-as Csoportfőnöksége ad munkát, Bayer Zsolt, Gajdics Ottó és Varga-Bíró Tamás nem lett magyar királyi pribék Prónay Pál mellett – őket a kormánypropaganda alkalmazza, cinikusan újságírónak nevezik őket. Indulatuk, aljasságuk és szolgaságuk nem különbözik ÁVH-s elődeikétől: bár ezúttal nem tépnek ki körmöket, és nem ássák be nyakig ellenzéküket az orgoványi erdőbe, amit előadnak, abban még sincs semmi meglepő.

A kokainban oldódó nemzeti antifasizmus | Magyar Hang

„Én személy szerint is nagyon félek, hogy a Soros György elleni plakátjainkat ezek a nácik lecserélik egy világuralmi terveket dédelgető, gazdag, nemzetközi zsidó plakátjaira.”

A Demeter Márta elleni karaktergyilkosságról olvasva Antigoné története elevenedik meg. „A képviselőnő VIP-ellátást vett igénybe” – harsogta a nemzeti hírharsona, miközben Demeter Márta haldokló édesanyjától próbált elbúcsúzni, ezért kérte, hogy kettesben tölthessék az asszony utolsó napjait. A propagandagépezet és az annak diktáló elaljasodott agytröszt nem ismer kíméletet, nem hisz az erkölcsben, a legősibb tabut, a halál méltóságát sem tiszteli – épp mint Kreón király, aki nem engedi eltemetni Antigoné testvérét, Polüneikészt. Ez a hatalom romlott és gonosz – s ez nem pusztán röpke benyomás, hanem több évezredes tudás: civilizációnk születésekor már nyilvánvaló volt, hogy mit jelent.

Amilyen sajnálatos, olyan nyilvánvaló, hogy egy hatalomtól megrontott intrikus uralma csakis ilyen lehet. Orbán Viktor már valamennyi egykori szövetségesét cserben hagyta és elárulta, volt ő már liberális, konzervatív, most épp nemzeti radikális, volt ő már Soros György fogadott fia és halálos ellensége. Korlátlan hatalomvágya III. Richárdéra vall – talán végzete is nagy elődjéhez hasonló lesz. Szörnykoalíciót hozott létre, mely az orosz atomlobbitól a német autógyárakig, Csurka Istvántól és Bayer Zsolttól Benjamin Netanjahuig és Köves Slomóig ível. Talán előbb-utóbb ellenlábasai is felismerik, hogy egy ennyire becstelen ember mindenkire veszélyes, és félreteszik nézetkülönbségeiket, hogy megdöntsék – ahogy a peloponnészoszi háború során Athén és Spárta sem értett egyet semmiben, kivéve azt, hogy Alkibiadésznek vesznie kell.

Orbán Viktor megdönthetetlen uralma - mítosz és valóság | Magyar Hang

Orbán és vazallusai azt hiszik, megtanulták irányítani a tömeget, csakhogy ez a tudás még az internet előtti világban sem volt adott, nemhogy ma.

Ahogy Oidipusz király, úgy Orbán Viktor is az apja ellen folytatott háborút: Orbán Viktor első lázadása a jobboldali, bántalmazó és autoriter Orbán Győző ellen zajlott. A szülői házat kinövő Viktor elhagyta a felcsúti autókereskedést, és a nagy hatalmú, dúsgazdag, liberális Soros György fogadott fiává szegődött. Ő volt a csodagyerek: új apjának büszkesége és reménysége, a Kárpát-medence legtehetségesebb várományosa. S mert sokan méregették idegenkedve a barbár herceget a Wall Street királyának fényűző udvarában, ő sietve próbált kivakarózni régi mivoltából: hősünk jellemére a foci, a szotyi és a pénz szeretete mellé fogadott apja némi kultúrmázat kent fel – legalább annyit, amennyi egy közép-európai ország liberális örökösétől elvárható. Az ifjú herceg szakasztott olyanná vált, mint fogadott apja, aki ugyancsak imádja a hatalmat és a pénzt, de e mellé kultúrát és világjobbító küldetést is képes rendelni.

Csakhogy Soros György magyarországi udvara sosem fogadta be az ifjú herceget: minden lépését gyanakvás és féltékenység övezte. A király udvartartása csalárdul kiegyezett Magyarország régi uraival – ez vezetett Orbán Viktor második lázadásához. Az elárult és hátba döfött herceg törpepártjával az MDF összeomlását követő jobboldali vákuumba hatolt, s ezzel fogadott apjára csapta az ajtót: ha az nem szolgáltatja ki neki jogos jussát, a Kárpát-medencét, majd ő elveszi a maga jogán. Visszafogadta egykori apját, Orbán Győzőt – lelkében már nem korbácsolt dühöt iránta a sok gyermekkori verés, mert úgy érezte, túlnőtt rajta, így meg tudott neki bocsátani. Soros Györgynek azonban nem tud – míg túl nem nő rajta is.

Soros György túl gazdag és túl befolyásos alakja a világelitnek, hatalmával még a Kárpát-medence ura sem ér fel. Le kell győzni, meg kell alázni, ronggyá kell ütni, érdekeltségeit el kell üldözni, embereit el kell lehetetleníteni, nevét szitokszóvá kell tenni.

Az egykori herceg immár király. Jelleméről gondos mozdulatokkal vési le a Soros György által felkent kultúrmázat, s ami marad: a felcsúti örökség. Az újra apjává fogadott Orbán Győző jobboldalisága, erőszakossága és parancsuralmi hajlama uralkodik el hősünk karakterén. Egyetlen sötét titka maradt, mely elismerhetetlen. A Soros György ellen indított kampány e titokról szolgálja elterelni a figyelmet. Ő, Orbán Viktor soha nem lakott Soros György fényűző aranypalotájában. Ő, Orbán Viktor nem Soros Györgytől kapta a Fideszt, nem Soros György finanszírozta azt számára fél évtizeden át. Nem és nem. Több is ez, mint titok: olyan szégyenteljes és minden eszközzel leplezett bűn, mint Oszáma bin Láden számára az, hogy a CIA képezte ki, és hogy tizenkét éven át az Egyesült Államok szövetségese volt.

A fentiek ismeretében Putyin vonzerejének forrása sem kétséges: hatalma és vagyona egyaránt felér Soros Györgyével, s ha valaki Soros antitézisének és legfőbb ellenfelének nevezhető a világpolitikában, az maga Vlagyimir Putyin.

A hibrid rendszer gyenge pontja | Magyar Hang

Egyetlen helyen lehet legyőzni – nem az utcán, nem a parlamentben és nem a választási kampányban. A kultúrába kell visszavonulni, mert az a pénzes proli Fidesz-elit számára maga a dzsungel.

Mi győzheti le a hatalma teljében uralkodó királyt? Mi győzheti le Oidipuszt, Kreónt és III. Richárdot? Mi győzheti le a Magyarországot túszul ejtő démonikus múltat, a kommunisták és fasiszták tömeggyilkosságaitól vérben ázó huszadik századot? Mi győzheti le a regressziót, a zsigerekbe ivódott félelmet? Mi győzheti le a tanult szolgaságot?

Ami biztos: a kollektív tudattalan archetípusainál hatalmasabb az értelem világossága, a mesék démonainál hatalmasabb a realitás, a képmutatásnál hatalmasabb az őszinteség, a hazugságnál hatalmasabb az igazság. A történelmi emlékezet ítéletét egyetlen türannosz sem kerülheti el.

A Publicisztika rovatban megjelent írások nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Hang 2019/8. számában jelent meg, 2019. február 22-én.

Hetilapunkat megtalálja az újságárusoknál, vagy elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy miről olvashat még a 2019/8. Magyar Hangban? Itt megnézheti.