Kubatov Gábor és az erkölcsi dilemmák

Kubatov Gábor és az erkölcsi dilemmák

Bácskai János, a IX. kerület polgármestere, Tarlós István főpolgármester, Kubatov Gábor, az FTC elnöke és Springer Miklós, az első klubelnök, Springer Ferenc unokája (b-j) a 120 éves FTC születésnapi ünnepségén 2019. május 3-án, a Ferencvárosi Polgármesteri Hivatal épületében, abban a helyiségben, ahol a klubot megalapították (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Mondjuk úgy, pezsgést hozott a magyar futballéletbe a hír, hogy a NER egyik tagja, Garancsi István tulajdonában lévő Mol Vidi elcsábította Ivan Petrjakot a Ferencváros csapatától, amely éppen most vette el a bajnoki címet a fehérváriak elől. Illetve nem is a Fraditól, hiszen a Petrjak az ukrán Sahtar Doneck labdarúgója, a zöld-fehérek csak kölcsön vették. A ügy kapcsán a sportnapilap hasábján szót kért Kubatov Gábor klubelnök (a kormányzópárt alelnöke): morális kifogásai merültek fel a Vidi lépését illetően, és többek között a következőt mondta: „A mi címerünkben ott van az erkölcs, és ez számunkra fontos, én ebben nagyon hiszek. Az FTC mindig fontosnak tartotta, hogy a magyar futball érdekeit is szem előtt tartsa.”

Kellett pár nap, míg az önmagát az erkölcs gáncsnélküli lovagjaként feltüntető Kubatov Gábor szavait megemésztettem. Morális kifogásai vannak, annak a személynek, aki 2016. február 23-án jól szervezett, kopaszokból álló csapatot küldött a Nemzeti Választási Irodához, amelynek küldetése az volt, hogy megakadályozza a szocialista Nyakó Istvánt, hogy elsőnek vigye az úgynevezett időbélyegzőhöz a párt vasárnapi boltzárról szóló népszavazási kezdeményezését.

120 milliónyi közpénzbe kerül az FTC 120 évére való emlékezés | Magyar Hang

De említhetnénk a hírhedtté vált Kubatov-listát is, amely rengeteg választópolgár adatait tartalmazta, megjelölve, ki mennyire megbízható, kik a tétovázók, tehát kikre kell még az utolsó pillanatban is odahatni a kampánystáboknak.

De hagyjuk a politikát, nézzük csak futballt. Az elnök úr feleennyire nem volt érzékeny, amikor a Honvédtól elhozta a hátvéd Botkát, majd a kispestiekkel tárgyaló Lanzafaménak éppen négyszeres bért ígért a Fradi, mint amennyit a piros-feketéknél kapott. Ám ennél is súlyosabb probléma, amit Kubatov a klubbal tett. Az ország legnépszerűbb csapatának korábban méltán híres volt az utánpótlásképzése, a legtöbb gyerek a Fradiba akart járni focizni, és elképzelhetetlen volt, hogy a felnőttek korosztályában ne legyen saját nevelésű játékos.

A harmincadik - Nehéz feltétel nélkül lelkesedni egy drága pénzen vett zsoldosseregért | Magyar Hang

Mára egyetlen saját nevelésű játékosa nincs a Fradinak! A Ferencváros zsoldosokból álló sereg lett, a csapat tagjainak semmilyen kötődésük nincs a zöld-fehérekhez. Nincs egyetlen Fradi-játékos az U17-es válogatottban sem, amelyik éppen Írországban, a korosztályos Európa-bajnokságon ért el olyan eredményt (ötödik helyen végzett és kijutott az őszi brazíliai világbajnokságra – a szerk.), amire már felfigyelnek világszerte.

Érdemes lenne ezeken elgondolkodnia Kubatovnak, mielőtt erkölcsről papol. Különben sosem fogja megérteni, mit is jelent a Ferencváros címerében a három E betű.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Hang 2019/20. számában jelent meg, 2019. május 17-én.

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, vagy elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a 2019/20. számban? Itt megnézheti!