A „betiltott” gyümölcs

A „betiltott” gyümölcs

A „betiltott” Lokál (Fotó: Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Utazunk a metrón ő és én. A férfi kezében a „betiltott” Lokál elnevezésű ingyenes kormányszórólap, amit az imént vett el a betiltott lapnak a metró területén kihelyezett betiltott tárolójából. A betiltott lapban megannyi állami hirdetés és az erőszakoló migránsok mellett jól megfér, hogy a miniszterelnök megvédené a keresztény identitásunkat. „Soros tovább támadja Magyarországot.” A sport rovatban csupa győzelem. A betiltott lap roppant színes, roppant harsány. Karácsony Gergely maga a Pokol teljhatalmú ura.

Nézem a férfit, ahogy böngészi a betiltott lapot. A kocsiban egyedül ő olvassa. A keze darabokra törve kiszáradt a melótól. A bajusz tömött, a sapka bolyhos. Kis műbőr hasitasi. A haj lenőtt, látszik, hogy régen volt fodrásznál. Téblábol. Arcán a reggel benyomott két rakéta nyomai, és persze a korábbi reggelek rakétáinak árkai is.

Karácsony diktátor példátlan támadása a sajtószabadság ellen - címlapon tiltakozik a Lokál | Magyar Hang

Találkozik a tekintetünk, igyekszem rámosolyogni, nem mosolyog vissza. Ő újságolvasó, hiszi. Ő mélymagyar. Hiszi.

Mindketten a Kálvin téren szállunk le, ő a felszín felé siet, én átszállok. Mielőtt eltűnik a forgatagban, még látszik, hogy papírbottá gyűrte össze a betiltott lapot. Görcsösen fogja, de nem szorítja, inkább kapaszkodik bele.