Az Orbán-kormány üdvöskéje? LOL!

Az Orbán-kormány üdvöskéje? LOL!

Rácz Zsófia (Fotó: Rácz Zsófia Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Oly korban élünk mi e földön, amikor a politikus, ha hazudásból kifolyólag tetten érődik, nem fülét-farkát behúzva somfordál elfele a közéletből, hanem büszke reá. Kérkedik vele. Éppen ezért megírni a nagyon sokadik „lebukott ez meg amaz”-t igencsak felesleges időtöltésnek tűnik. Éppen ezért kell mégis megírni. 

Rácz Zsófiáról lesz szó. Itt az elején le kell szögezni, hogy nem a nőségével, és nem is az életkorával fogok foglalkozni, nehogy az legyen, hogy mer’ 22 éves, és nő, ezér’ került politikai támadás kereszttüzébe. Hát nem. Helyettes államtitkárilag lesz téma, mivel csúnyán viselkedett a politikus asszony, azért. 

Tinédzserlámúr | Magyar Hang

A fiatalokért felelős helyettes államtitkárról írt cikket az Index, amiben megállapították, hogy ugyan országot jár, de mintha fantomként közlekedne a városok között, ugyanis se látni, se hallani, se megszólaltatni nem lehet (baráti sajtót kivéve, persze). Ebben eddig nagy újdonság nincsen, a fél nemzet kormánya már rég úgy döntött, hogy a félkormányzáshoz fél nyilvánosság dukál. Csakhogy Rácz Zsófia berágott a cikken, és elkövette ezt: 

(A szmájlikat nem másolom át, de van belőlük bőven.)

„Hol bújtatják a 22 éves helyettes államtitkárt?”
Teszi fel a költői kérdést az Index mai “oknyomozó” (LOL) cikkében 
Azért van abban valami szép, hogy amikor a cikket jegyző újságíró Győrben szemtől szemben állt velem és megkérdeztem, hogy van-e kérdése, ott furcsa módon hirtelen egy sem jutott eszébe 
Lehet, hogy akkor még nem volt annyira fontos vagy aktuális, mint most? Vagy esetleg ott a helyszínen némasági fogadalmat tett? 
Az a helyzet, Index, hogy hallani hallak, de érteni egyáltalán nem értelek”

https://www.facebook.com/fiatalokertfelelos/posts/134853961374093

Amire persze megérkezett a hírportál válasza is, kicsit hosszan, a lényeg, hogy véletlenül előre lehetett tudni, merre jár majd a helyettes államtitkár asszony, ezért elmentek a győri rendezvényre, ám nem sikerült megszólaltatniuk, majd jött ez a jelenet videón is megörökítve: 

„Ezután szóltak, hogy nemsokára lehetőségünk lesz vágóképezni, ami egy folyosón átvonulásból állt, majd egy kézfogásból a polgármesteri irodában. A kézfogás végén a polgármester fordult az újságírókhoz, hogy van-e kérdés, a helyettes államtitkár nem szólalt meg. Minderről videófelvétel is készült. Ez egy nyilvánvaló szituáció volt: az Index néhány perces beszélgetést akart készíteni Rácz Zsófiával, szemtől szemben, de ez nem egy ilyen helyzet volt – főleg, hogy nem is ő jelezte, hogy van-e bárkinek kérdése.

Ezek után átsiettek egy másik terembe, a diákok közé, ahol a sajtó csupán azt vehette fel, ahogy nyitóbeszédet mond, és nagyjából öt perc után közölték, hogy innentől zárt az esemény, amiről megtudtuk, hogy a korábbiak alapján nagyjából kétórás lesz.

Mi is kijöttünk a teremből, és jeleztük az egyik sajtósnak, hogy a terem előtt megvárjuk a helyettes államtitkárt, és a két óra múlva végződő ülés után feltennénk neki a kérdéseinket. Néhány perc után viszont az eredetileg is Rácz Zsófiával érkező sajtós (tehát aki elsőként tudott arról, hogy szeretnénk beszélgetni a helyettes államtitkárral) kijött a teremből, és azt mondta, hogy Rácz Zsófia nem fog interjút adni az Indexnek, hiába várjuk meg őt.”

Nem érdemes ezt túlragozni. LOL, oszt jó napot.