K, K és k: Kásler, Korózs és a kamumentős

K, K és k: Kásler, Korózs és a kamumentős

Németh Athina az Egyenes beszéd stúdiójában.

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Mint egy falat kenyér, úgy kellett Kásler Miklós embernek és emberminiszternek, valamint a Fidesznek a 2020-as évek bajai törpikés-dominós videója, a kamumentős nő esete.

Telt-múlt az idő és a járvány, már-már Orbán Viktor és a Fidesz számára is tarthatatlanná kezdett válni Kásler miniszter, aki szabad szemmel is jól láthatóan otthonosabban mozog az olyan kérdésekben, hogy miképp korrelál a szíriuszi ufonauták DNS-görbületének szöge a piramisok dőlésszögéhez, mint a járványok kezelésében. Pedig – mint az köztudott – Orbán, ha egy miniszterét támadják, akkor meghosszabbítja őt a Szíriuszig.

Kásler egyszer ágyakból forgatott, máskor minősíthetetlen hangnemben küldte el a járvány kapcsán tervezettekről érdeklődőket. A veszélyhelyzet vége felé pedig elkezdett mindent másokra kenni. A koszos körmű orvosminiszter szerint az orvosok döntöttek az ágykiürítésekről, nem ő. A miniszter és minisztériuma összevissza hazudozott az egészségügyi dolgozóknak megítélt egyszeri könyöradomány folyósításának időpontjáról, és egyre szűkült az azt majdan megkapók köre is.

Ámokfutása a szebb napokat látott Vasárnapi Újság című rádióműsor múlt heti adásában folytatódott. Ott elmondta, hogy az emlőrák szűrését, a mammográfiát lehet, hogy halasztották a járvány alatt, de ennek nincs következménye.

A miniszter csúcstámadást is végrehajtott a hányingerkeltő cinizmus bérceire ugyanebben a rádióműsorban. Kásler Miklós azt merte kiejteni a miniszteri száján, hogy azért támadják, mert ő megvallottan hívő és magyar ember. És most hagyjuk is azt a vetületet, hogy Krisztus Urunk mit szólna a pártus Jézushoz és az ehhez hasonló hibbant elméletekhez. A miniszter kijelentéseiből ugyanis egyrészt az következik, hogy akik őt bírálják, azok vélhetőleg nem hívők, és még csak nem is magyarok. Az ilyen kijelentések következményeit ismerjük ezen a szélességi körön. Ám a legundorítóbb ebben a kijelentésben, hogy olyan dolgokkal takarózik nem először, lényegi politikájuk ez őnekik – a Fidesznek –, amelyek sokak számára szentek: a vallással és a nemzeti büszkeséggel. Aki magyar és aki keresztény, azt tilos elmarasztalni, mert ezen a két attribútumon keresztül kivívta az érinthetetlenséget.

Nem, kedves miniszter úr. Nekünk, keresztényeknek, talán még fontosabb kellene, hogy legyen az emberélet, az ember istenképmási ismérve okán. És ha netán tévedtünk, akkor szembe kell tudnunk nézni ezzel, és le kell tudnunk vonni a konzekvenciát.

A Fidesz vélhetően azért üríttette ki rohamléptekben az ágyakat, mert úgy ítélték meg (gondolom, kikutatta ezt is óccsóé’ és okosba’ a Századvég), hogy a társadalom többsége számára ijesztőbb lenne az új koronavírusos betegek halálának „látványa”, mint a már ismert, „megszokott” betegeké: rákosoké, keringési betegségben szenvedőké, stb. Bepánikoltak, hogy meginog a kártyavár, ezért úgy döntöttek, hagyják meghalni a nem koronavírusosokat, hogy biztosan legyen elég hely a koronavírusos betegeknek. És mivel amatőrök az egészségügyi kormányzásban (is) még tíz év után (is), ezért felülbiztosították, de elszámolták magukat. (Ugyanez történt a lélegeztetőgép-beszerzésekkel is. Közel nyolcezer darabot rendeltek, nem is mind lélegeztetőgép, miközben a járvány tetőzésekor 82-en szorultak összesen egy időben ilyen eszközre.)

Az ellenzék egyetlen esélye lett volna, hogy igazolja a Fidesz egészségügyi intézkedéseinek kontár mivoltát, ha az ágykiürítésekre és a szörnyű halálozási adatokra rámutat. Ezzel áttörhette volna a Fidesz-nyalonc propagandisták által emelt kommunikációs falakat.

És ekkor jött Korózs Lajos és az ő kamumentőse, aki egy lírai videóban, fekete-fehér képkockákban, mécsesgyújtással giccsesítve, gyászzenei aláfestéssel mesélte el, amit ő „mentősként” „látott”: 10-ből 9 hazaküldött beteg meghalt.

Csakhogy a nő az egykori bajai törpikés-dominós romákhoz hasonlóan blöfföl. A mentőszolgálat szerint nem dolgozik náluk. (Van olyan ismert színészóriás, akinek a fia állítja: a kamumentős neki korábban egy ismert filmrendező lányának adta ki magát, így próbált a bizalmába férkőzni. Szóval vélhetőleg mégiscsak van köze az egészségügyhöz, de nem úgy. Az ügy patológiás.)

És az MSZP és a Lajos, a Korózs megette az egészet. Vagy amatőrök, vagy mindkét térfélre játszanak, de talán mindegy is. Sejthető, mi következik. Az ellenzék ahányszor megszólal az ágykiürítésekről, vagy egyáltalán csak Kásler ellenében, mindannyiszor fogja a Fidesz bérkórusa, a teljes médiaármádia a kamumentős esetet felhozni. Így az ellenzék minden jogos kritikája ártalmatlanítható.

Ha nem volt összejátszás ebben a Fidesz és az MSZP között, akkor viszont Korózs Lajosnak hamut kellene szórnia a fejére, és lemondania a mandátumáról. Ekkora hibát egyszerűen nem követhet el egy politikus egy ilyen horderejű ügyben, ekkora károkozást az ellenzék számára nem lehet tolerálni.

Lapzártánkkor az RTL Klub Híradója megszólaltatta a Samaritanus Mentőszolgálat szóvivőjét. Elismerték, hogy ismerik a „mentősnőt”, ugyanis az általuk üzemeltetett hajléktalanszállónak pár évig lakója volt.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Hang 2020/24. számában jelent meg június 12-én.

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, vagy digitálisan! És, hogy miről olvashat még a 24. számban? Itt megnézheti!