HIRDETÉS
HIRDETÉS

Csőbe húzták Rogánékat

Szerző: | 2020. szeptember 15., 14:21 | Publicisztika

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Nem akarok igazságtalan lenni, ezért az első nap alapján nem írok se elemzést, se kritikát a Pesti TV-ről. Pontosan emlékszem ugyanis a saját első napomra (sőt, első heteimre, mi több, hónapjaimra) a tévében, hogy mennyire szárnyaszegetten próbáltam megtalálni a helyemet a kamerák előtt – egyébként nem igazán sikerült. 

Meg hát azokban a produkciókban, amiket megnéztem, semmilyen meglepetés sincs: a PestiSrácok oldaláról és környékéről ismert arcok ugyanazt csinálják és mondják, amit eddig, csak kaptak ehhez ajándékba egy-egy saját műsort. 

A produktumnál amúgy is érdekesebb a koncepció, pontosabban, hogy vajh mi volt az elgondolás, amire Rogánék olyannyira rágerjedtek, hogy azonnal találtak finanszírozót, aki azonnal talált némi (így szemre pár százmilliócska) közpénzjellegét elveszített magántőkét a csatorna villámgyors megvalósítására. 

Fiatalos! 

Igen, ez lehetett a varázsige, hogy jön, jön, jön a fiatalos fideszesség platformja, amely végre az egy a tábor egy a zászlaja alá tereli a mindenféle beteg, nyugatias ideológiák mentén össze-vissza ténfergő magyar ifjúságot. Mert látjuk, hogy mit művelnek a Színművészetin, meg a szolidaritást vállaló egyetemeken, de már az SZFE mellett kiálló gimnáziumokban is. 

És akkor onnan indulunk, hogy a nyitó reggeli műsorban (egyébként emelje fel a kezét, aki látott reggeli közéleti tévéshowt néző fiatalt) Huth Gergely azt magyarázza, hogy milyen antennát kell hova dugni, hogy bejöjjön az adás. 

Aztán jön a Boomerlázadás című beszélgetéssorozat, amely – idézem – „a fiatalokat érdeklő és őket érintő témákkal szembesítjük a bölcsebbeket és idősebbeket, miközben  a hagyományos, jobboldali értékek, a múlt történései, valamint történelmi jelentőségű eseményei is szerepet kapnak. Tartalmas, fiatalos, értékadó és húsbavágó.” Első rész tartalma: „…megnézünk egy filmrészletet, aztán belevágunk annak a kielemzésébe, hogy valójában milyen is filmes szemmel a rendszerváltási időszak, a Kádár-rendszer.” 

Aztán az új televízió szellemi atyjaként számon tartott Jeszenszky Zsolt saját játszótere, az esti hírshow-ként beharangozott Politikai Hobbista, ahol a stáb arra gerjed, hogy melyikük beszólására mekkora lesz az ellenoldali sivalkodás. 

Szóval sikerült jól behintáztatni a propagandaosztály vezetőségét, pedig azt hittem, hogy a Rogánék ennél sokkal profibbak, és nem dőlnek be negyvenesek által elképzelt fiatalos médiaszokásokra rárepülő hagyományos televízió ötletének, csak mert valamennyi műsor koncepciójába bekerült a fiatalok és/vagy fiatalos szó. 

Viszont mindjárt a premier napján megvolt minden idők egyik legizmosabb felkonfja Dezse Balázstól, miszerint: „Fogunk beszélgetni a fekete közösség felelősségvállalásáról, bár már így is furcsa ez a szó, hogy felelősségvállalás egy fekete közösség esetében.”

Már megérte. 

Címkék: Huth Gergely, média, Pesti Srácok, Pesti Tv, propaganda, Rogán Antal


HIRDETÉS
Új idők új focija

Új idők új focija

Élvezhető, családbarát produkció, látványszínház született, amelynek az Üllői úton és néhány más helyen legalább nem a díszpáholy a célközönsége. De vajon szenvedéllyel szerethető-e ez a fajta futball?

HIRDETÉS

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Pin It on Pinterest