HIRDETÉS
HIRDETÉS

Szófacsarás, szakmahalmozás

Szerző: | 2020. október 18., 18:15 | Publicisztika

Orbán Balázs (Fotó: Mathias Corvinus Collegium - MCC / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Orbán Balázs szakmákat halmoz. A jogászi és politológiai végzettséggel rendelkező miniszterhelyettes tudását új területtel gazdagította, éjt nappallá téve tanulmányozta a virológiát, a járványügyet és az egészségügyi statisztikát, majd arra a következtetésre jutott, hogy Jakab Ferenc professzor csak riogat a járvány várható elszabadulásáról.

Jakab Ferenc, a Pécsi Tudományegyetem Virológiai Kutatócsoportjának vezetője, nem mellesleg a kormány által felkért Koronavírus Akciócsoport vezetője arra figyelmeztetett, hogy riasztó a magyar járványhelyzet, és „ha ilyen tendenciában rohanunk gyorsvonatként a vesztünkbe, akkor nagyon gyorsan ki fogjuk meríteni az egészségügyi kapacitásainkat”. Orbán Balázs frissen szerzett tudásának birtokában azt nyilatkozta, hogy a számok alapján stabilizálódott a fertőzések száma, a halálesetek az éves átlag alatt vannak, és a kórházi kapacitás is elegendő, miközben az aktív fertőzöttek, a kórházban ápoltak és a lélegeztetőgépre szoruló Covid-betegek száma napról napra nő. Úgy tűnik, hogy az Orbán Balázs-féle új járványügyi módszerek közé a valóság hajlítgatása is beletartozik.

A miniszterhelyettes azt is hozzátette, hogy az a stratégia, amit az emberek választottak, működik. A nemzeti inzultációra gondolhatott, amit kormányzati források szerint 1,8 millió állampolgár küldött vissza, de senki nem ellenőrizhette az ívek számát vagy a tartalmát, viszont a hibás járványügyi intézkedések miatt a felelősséget legalább az emberekre lehet hárítani.

A szakmahalmozás azonban nemcsak Orbán Balázsra jellemző, hanem a nagyfőnökre, Orbán Viktor miniszterelnök-pártelnökre is, aki újabban a hadi tudományokban jeleskedik, hadvezérként, vezénylő tábornokként állig felfegyverkezve indul a csatatérre, és nemcsak a vírus, hanem a migráncsok, Brüsszel, a civilek, Soros, a balliberálisok és a keresztényüldözők ellen is felveszi a harcot. Ezenkívül klímabajnok és kórházellenőr, sőt a teherhordásban is jeleskedik, hiszen libernyákokat cipel a hátán.

Apropó, Soros. A szakmahalmozók közé Varga Judit igazságügyminiszter is becsatlakozott, ő a távolbalátásban szerzett tapasztalatokat, több ezer kilométer távolságból is képes megfigyelni, amint a 90 éves Soros György felügyelete alatt tizenkét szervezet tagjai tollba mondják a brüsszeli bürokratáknak a jogállamisági jelentés szövegét. De idézzük pontosan a messzire látó miniszter szavait: „A jogállamisági jelentés abszurd és valótlan, olyan szervezetek írták, amelyek a Magyarország ellen összehangolt politikai kampányt folytató, központilag finanszírozott nemzetközi hálózat részei.” Ez után akár nemzeti konzultációt is folytathatunk arról, hogy ki állít fel összeesküvés-elméleteket.

Ne feledkezzünk meg a valóban nagy munkabírású Müller Cecília tiszti főorvos asszonyról sem, aki két egyenruhás között sorolja az igencsak megszűrt napi adatokat. A nemzet Cili nénije, aki kórházi orvos és üzemorvos is volt tisztiorvosi és országos tiszti főorvosi múltja előtt, most frissen szerzett óvónői ismereteit kamatoztatva a kisdedek fogmosásával, a nyunyókával, a szellőztetéssel is törődik. A fertőzést elkerülni kívánó átlagember viszont korrekt tájékoztatás nélkül marad a járványhelyzetről vagy a védekezés mikéntjéről. Aztán itt vannak a hónapok óta megválaszolatlan kérdések is, hogy tavasszal miért kellett számos, kezelésre és rehabilitációra szoruló betegeket hazaküldeni ágyszám-felszabadítás címén vagy az, hogy honnan lesz hozzáértő személyzet a drágán és fölöslegesen vásárolt 16 ezer lélegeztetőgép akár töredékének működtetéséhez.

Milyen tájékoztatást kapunk a mindenhez (is) értő országvezetőktől, a jókor jó helyen lévő NER-káderektől? Egymásnak ellentmondó magyarázatokat, elhallgatást vagy félinformációt, a valóság elkenését, a kirakatkormányzás hozadékát, legyen szó világjárványról, demokráciajelentésről vagy bármi másról. Már ott tartunk, hogy a miniszterelnök parlamenti nyitóbeszédében a szakértőkre utalva egyenesen azt állította, hogy „ízlés kérdése, hogy ki mennyire hisz az orvosoknak és a matematikusoknak”. Hát nem ízlés kérdése. Olyan országban szeretnénk élni, ahol a szavak azt jelentik, amit, ahol szakértők és tudósok nyilatkoznak a szakterületükről, ahol a kérdésekre korrekt válasz érkezik. Szómágia és szófacsarás nélkül.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Hang 2020/41 számában jelent meg október 9-én.

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, valamint elektronikus formában! És hogy mit talál még a 2020/41. számban? Itt megnézheti!

Címkék: Jakab Ferenc, koronavírus, lélegeztetőgép, Müller Cecília, Orbán Balázs


HIRDETÉS
Olvasó nép

Olvasó nép

Vannak jó könyvek, vannak rossz könyvek. Vannak hasznos könyvek, vannak haszontalan könyvek. Vannak értelmes könyvek, vannak buta könyvek. És erről jut eszünkbe: vannak értelmes olvasók, vannak buta olvasók.

HIRDETÉS

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

HIRDETÉS

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Pin It on Pinterest