HIRDETÉS
HIRDETÉS

Fradi: nagyszínpad!!

Szerző: | 2020. október 20., 13:02 | Publicisztika

A ferencvárosi Lovrencsics Gergő gólöröme a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének harmadik fordulójában játszott Ferencváros-Dinamo Zagreb mérkőzés elején a Groupama Arénában 2020. szeptember 16-án. A háttérben Myrto Uzuni (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Most nincs helye fanyalgásnak: óriási értéke van annak a sikernek, amelyet a Ferencváros ért el azzal, hogy kiharcolta a szereplést az UEFA-bajnokok ligája főtábláján. Minden bizonnyal emlékezetes ősz vár a zöld-fehér szurkolókra, a magyar futball híveire, amikor a Fradi a BL csoportkörében hat meccset játszhat a legjobbak között, az európai klubfoci nagyszínpadán. Fontos a hazai bajnokság vagy a kupa, megsüvegelendő volt a BL kisöccsének számító Európa-liga főtábláján való tavalyi helytállás, de ez az a szint, ami a futballvilágban már valóban számít.

Idáig eljutni ma már nem lehet pusztán némi szerencsével megfejelt fellángolásokkal, váratlan kiugró teljesítménnyel. A Ferencvárosnak a svéd, a skót, a horvát és a norvég bajnok testén kellett átverekednie magát, olyan nagy hírű csapatokat is legyőzve, mint a Celtic és a Dinamo Zagreb. A pálya most annyiban volt könnyített, hogy az első három párharc egymérkőzéses volt, az utolsó körben, a norvég Molde ellen előbb idegenben, majd otthon is meg kellett mérkőzni. Ez volt a legnehezebb akadály: a 3-3-as döntetlent hozó vendégjáték után kedd este itthon pokolian nehéz mérkőzés ígérkezett a Fradi számára. A tét azonban ezúttal nem zavarta meg a játékosokat. Egy óra elteltével a vezető gólt is megszerezhette volna a csapat, ha a friss albán igazolás, Uzuni káprázatos kiugratását nem ügyetlenkedi el Zubkov. Ahogy az várható volt, a gólkényszerben játszó norvégok úgy a 70. perc után terheléses támadást indítottak a Fradi védelme ellen, de a kapus Dibusz, illetve Lovrencsics, Botka és a többiek állták a sarat. A 0-0 pedig az idegenben rúgott gólokkal BL-főtáblát ért!

Ezerszer elhangzott, hogy a Ferencváros 25 év után szerepelhet újra a BL-ben (magyar csapatként a Debrecen jutott még el idáig 2009-ben). Felidézhetnénk Nyilasiék KEK-döntőig tartó 1975-ös menetelését, vagy amikor Alberték 1965-ben a Juventust legyőzve megnyerték az Európa-liga elődjének számító Vásárvárosok Kupáját. De végre más is jut nekünk, mint a dicső múlton merengeni! Ez a Ferencváros elsősorban az ukrán edző, Szerhij Rebrov munkájának köszönhetően egy hosszú, átgondolt építkezés eredményeként vált képessé erre a sikerre. A külföldi edző és a sok külföldi játékos a profizmus szellemét hozták el az Üllői útra: a döntő pillanatokban végre nem remeg meg a láb, a helyzetkihasználás olykor imponáló. Céltudatos futball, ami hozza az eredményt is.


HIRDETÉS

A siker értékes, írtam az elején, s ez a pénzügyekre is vonatkozik. A BL a sportvilág egyik legjövedelmezőbb üzleti vállalkozása; a Fradi a kijutással számítások szerint közel hatmilliárd forint friss pénzhez jut. Az összeg pontszerzés esetén növekszik. Olyan lehetőség ez, amely okosan kihasználva a klub újabb nagy korszakát alapozhatja meg. Kalandra fel!

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Hang 2020/40 számában jelent meg október 2-án.

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, valamint elektronikus formában! És hogy mit talál még a 2020/40. számban? Itt megnézheti!

Címkék: Bajnokok Ligája, foci, Fradi, szotyola


HIRDETÉS
Gyilkossággal vádolnak egy vámosmikolai párt

Gyilkossággal vádolnak egy vámosmikolai párt

Miután az áldozatot becsalták a házba, bántalmazták: italosüveggel, tégladarabbal és kalapáccsal ütötték, amitől az asszony többszörös arckoponyatörést szenvedett, valamint több csigolyája és a bordája is eltört.

HIRDETÉS

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS

Hirdetés

Már 70 éve mesél a Móra Kiadó
HIRDETÉS

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Pin It on Pinterest