Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Amikor a Fidesz engedékeny

Szerző: | 2020. november 25., 06:05 | Koffein, Publicisztika

Fotó: Facebook/Volner János

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hát milyen ügye lehet még Volner Jánosnak, amiről a köz nem tud? Na, jó, hagyjuk a gonoszkodást, hess innen, kisördög, miért ne terjeszthetne be a saját magáról elnevezett pártja nevében pont olyan törvénymódosítást a Jobbik egykori képviselője, amely újabb szabályt ró az ellenzékre összefogásilag, s amit, mivel a Fidesznek tökéletes, az oly ritka alkalmak egyikeként a kormánypárt is támogat.

HIRDETÉS - AIP

Van ilyen, nem?

(nincs)

Amúgy most az lesz, hogy ha akarja, ha nem, egyetlen közös listába kényszerül az ellenzék, miközben a Magyar Kétfarkú Kutya Párt sem taktikázhat úgy, hogy csak azokban a választókerületekben indul, ahol nem veszélyeztetné az összefogás sikerét. A Volner Párt meg megy a levesbe, hiszen ők tutira képtelenek teljesíteni névadó elnökük módosító indítványának feltételeit. Logikus, nem?

Annyi haszna van mindennek, hogy nagyjából leírható máris a Fidesz kampánystratégiája: sorosista, bevándorláspárti, baloldali ellenzéki moslékkoalíció Gyurcsány Ferenc vezetésével. Nem mintha nem tudtuk volna, hogy mi lesz a kommunikációs csapásvonal.

A dolog ott válik majd izgalmassá, ha az ilyen-olyan szimpatizáns szavazók vesznek egy nagy levegőt, és a cél szentesíti az eszközt szellemében így is beállnak pártjuk mögé. Persze akkor is lesz megoldás, ha a mérések netán stabil ellenzéki fölényt mutatnak: az Országgyűlés módosítja a választási törvényt, miszerint a közös listán szereplő szervezeteknek egy hónappal a voksolás napja előtt egyetlen párttá kell alakulniuk.

Majd Volner János javasolja, oszt jó napot.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: Fidesz, választási törvény, Volner János, Vonler Párt


HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Ferber Katalin

Fotó: Az élet, meg minden

Árnyék podcast – Öngól

Pin It on Pinterest