Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Legyőztük Brazíliát, de nem örülünk neki

Szerző: | 2020. december 24., 06:10 | Koffein, Publicisztika

A Kormany.hu címlapja Orbán Viktor fotójával 2020. október 18-án (Forrás: Kormany.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

HIRDETÉS - AIP

Ugyan Orbán Viktor szerint „állig felfegyverkezve” vártuk a járvány második hullámát, de ezek a fegyverek becsődöltek: szerdától – lakosságarányosan – több áldozata van a pandémiának itthon, mint a járványtól súlyosan sújtott Brazíliában. Egymillió lakosra szerdáig 893 olyan elhunyt jutott, akinek halála kapcsolatba hozható a fertőzéssel – ezzel Magyarország jelenleg a 19. ezen a szomorú világranglistán. Sajnos várhatóan nem sokáig, mert ha a trend nem változik (és semmi nyoma, hogy enyhülne a nyomás), akkor még idén elérhetjük azt a tragikus állapotot, amelynek során minden ezredik magyar közül egy belehal a fertőzés következményeibe. Mindez még sokkolóbb, ha tudjuk: október elsején, vagyis kevesebb, mint három hónapja összesen még csak 781 áldozatnál jártunk, ez szám azóta több mint tízszereződött! Csak az utolsó hét napban 1 235 embert veszítettünk el. (Apropó fertőzés: most már ott tartunk, hogy minden harmincegyedik magyar bizonyítottan elkapta az új típusú koronavírus által terjesztett betegséget, miközben az egymillió lakosra jutó tesztek száma alapján csak a hatvannyolcadik helyen vagyunk a világranglistán. Nálunk nagyjából minden negyedik emberre jut egy PCR-teszt, miközben van olyan ország – a Feröer Szigetek – ahol közel négy teszt jut minden egyes lakosra!)

Emlékeznek még arra a lejárató-kampányra, amelyet Karácsony Gergely ellen indított a propaganda-sajtó áprilisban? A Pesti úti idősek otthonában történt halálesetek kapcsán személyesen a budapesti főpolgármestert tették felelőssé, mert az intézménynek a főváros a fenntartója. Mi a helyzet most, amikor az ország számtalan idősotthonában, szociális intézményében, kórházában, iskolájában és megannyi más, a kormány által fenntartott intézményében volt halálos áldozat? Felelős-e Orbán Viktor miniszterelnök a 8 616 jelenlegi áldozatért, különös tekintettel arra a szeptemberi ígéretére, amely így szól: „mindenki megnyugodhat, mert ha elkapja a betegséget, meg fogják gyógyítani.” 

Orbán szeptember közepén így fogalmazott: “Van egy haditervünk, amely arról szól, hogyan védjük meg az időseket, hogyan gyógyítsuk meg a betegeket, és mindeközben hogyan tartsuk fenn az ország működőképességét.” Az ország még működik, de a többi nem nagyon sikerült.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: Karácsony Gergely, koronavírus, Orbán Viktor, Pesti úti idősotthon, rekord


HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Presser Gábor

Árnyék podcast: Miért költöztünk külföldre? – szülinapi adás

Fotó: Unsplash/Matt Botsford

Pin It on Pinterest