Nemzetpolitika egy képben

Nemzetpolitika egy képben

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Éppen Székelyföldön vagyok és úgy döntöttem, megnézném a magyar közszolgálati televízió által készített legújabb dokumentumfilmet a magyar köztévé honlapján. A Zaj a csendben címet kapó alkotást lélekemelő filmként harangozták be és ezt írták róla ugyanott egy nagy lélegzetű körmondatban: „a koronavírus által felforgatott világ díszletei közt zárt emlékezetes esztendőt a részben hazai rendezésű Európa-bajnokságra Bulgária legyőzése után az Izland elleni pótselejtezőn fantasztikus hajrábeli fordítással kijutó, valamint a Nemzetek Ligájában csoportját megnyerő, ezzel az A divízióba emelkedő magyar labdarúgó-válogatott – ezt az őszi menetelést kíséri végig az M4 Sport saját gyártású, szokatlan kameraállásokból rögzített, több eddig nem látott részletet bemutató, kulisszák mögé betekintést engedő dokumentumfilmje, a Zaj a csendben”.

Úgy tűnik azonban, hogy, az Erdélyben élő 1,2 millió ember nem láthat be a kulisszák mögé (hangsúlyoznám, magyar adóforintokból készülő saját produkcióról van szó, nem nemzetközi jogdíjas alkotásról), mert a romániai IP-címről érkező látogatót a következő üzenet fogadja: „A kért tartalom az Ön szolgáltatási területén nem érhető el”.

Ennyike, mondja a bennünk élő Deutsch Tamás.