Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Halálkampány? Ugyan már!

Szerző: | 2021. január 12., 06:10 | Koffein, Publicisztika

Szél Bernadett, Hadházy Ákos, Szabó Szabolcs és Fekete-Győr András a Parlament előtt 2020. november 12-én

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Óriási szerencséje a jelenlegi kormánynak, hogy nem a Fidesz az ellenzéke. Szokatlan kijelentés, mindjárt megmagyarázom.

HIRDETÉS - AIP

Azt mondják, történelmietlen a mi lett volna, ha…?, a mi lenne, ha…? -típusú kérdéseken merengeni. Szerintem ez súlyos, a gondolkodást feleslegesen szűk korlátok közé szorító tévedés. Ha megerőltetjük magunkat, halványuló emlékezetünkből előcsalogathatjuk a képet, milyen is volt a Fidesz ellenzékben. Röviden: kíméletlen. A szocialista kormányok minden mulasztását, bűnét – volt az nekik bőven – számon kérte, kampányok sorát indította az akkori hatalom lejáratása érdekében. A legtöbbször helyesen tette, az a kurzus alaposan rászolgált arra, ami 2010-ben történt vele. Az ellenzéki Fidesz az élő fába is belekötő kíméletlensége hatásos volt, és a párt válsághelyzetben sem hajlott semmiféle együttműködésre. Nem mintha a másik fél részéről olyan nagy igény lett volna rá…A fentiekből, illetve a kommunikációs kormányzásba beleszerelmesedett Fidesz és médiagépezete magatartásából kiindulva aggály nélkül kijelenthetjük, hogy ellenzéki pozícióból ők olyan támadássorozatot folytatnának a vírushelyzet minden lehetőségét kihasználva egy másik kormány ellen, amelyhez képest az általuk halálkampánynak minősített tevékenység kedves játszadozás. A jelenlegi ellenzék, az önkormányzatok és a szakemberek egy része, valamint a kormánytól független sajtó változó vehemenciával elsősorban alapvető információkat szeretne megtudni a járvány elleni védekezésről, vagy a hivatalos tájékoztatás ellentmondásain, furcsaságain rugózik. Ezt hívják kormányoldalon halálkampánynak, a vírus pártjára állásnak (!), rémhírterjesztésnek, az eredményes védekezés akadályozásának, miközben a hatalom legfelsőbb köreihez bekötött fideszes polgármester a legtermészetesebb módon rendez minden hatósági tiltásra fittyet hányó újévi mulatságot a városában.

Azt is láttuk, hogy a Fidesz kormányon is képes ellenzékként viselkedni, ha a felelősség áthárításáról van szó, mondjuk, amikor még tavasszal az egyik fővárosi idősotthon vált a fertőzés egyik gócpontjává. Fideszes nyelven: halálkampány volt az a javából! Biztos vagyok abban, hogy ellenzékből fülsüketítő hangerővel tartanák napirenden a lélegeztetőgépek méregdrága pánikvásárlását, a kórházi ágyak kiürítését, a kormány titkolózását vagy az ősztől ijesztően alakuló halálozást. Olyan ízléstelen, kulisszahasogató és kíméletlen módon, amelyre Szabó Tímea vagy Hadházy Ákos gondolni sem merészel.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: ellenzéki összefogás, halálkampány, kormánypropaganda, koronavírus-járvány


Kálmán, a hazafi

Kálmán, a hazafi

Megafon meg Pesti meg Hír Tv meg a Kopasz – meg a többi; a Bogyó és Babócát sem tudom Gyurcsány-show nélkül megnézni, és most itt egy újabb csatorna a hanyatló Nyugat egyik videómegosztó platformján.

HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Presser Gábor

„Izraeli hírszerző lett a lányom” – a palesztin-izraeli fegyveres konfliktus az Árnyék podcastban

Pin It on Pinterest