Kielemeztük Németh Szilárd asztalát: a zseni átlátja a káoszt is

Kielemeztük Németh Szilárd asztalát: a zseni átlátja a káoszt is

Németh Szilárd asztala (Fotó: Németh Szilárd Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Németh Szilárd Fidesz-alelnök, országgyűlési képviselő, a Honvédelmi Minisztérium államtitkára ezúttal nem valamely kulináris kalandjáról tett közzé bejegyezést a közösségi oldalán, hanem arról posztolt csütörtökön, hogy ő is kitölti a legújabb, immár 11. nemzeti konzultációt. A konzultációt, amely éppen csütörtökön indult, és amelyben ez alkalommal a járványügyi intézkedések lazításáról lehet irányított kérdéseket megválaszolni. Ezúttal nem postán adandó fel, hanem rövid regisztrációt követően az interneten tölthető ki.

Németh Szilárd fotója azt a pillanatot örökíti meg, amikor a képviselő az íróasztalánál ülve, számítógépe monitorján éppen a kérdésekre válaszol. Ezzel lehetőséget biztosított arra, hogy a választópolgárok betekintést nyerhessenek a nyúljás pacal hazai apostolának privát szférájába. Lapunk kielemezte az íróasztalt, mely mellett a nagy gondolatok, és különlegesebbnél különlegesebb receptek születnek.

Rögtön feltűnik, hogy Németh úr asztalán ott pihen egy példány a senki által nem olvasott Magyar Krónika című folyóirat nyolcvanegyedik, 2021. februári számából. Nem úgy tűnik, hogy Németh Szilárd lenne az a kivétel, aki el is olvassa a megkapott promóciós példányt, a felvételen jól látszik, hogy a kiadványba még csak bele sem lapoztak. A címlapon egy óriáspipás matyó bácsi szerepel, mégsem találta olvasásra érdemesnek a birkafejek nagy barátja a Bencsik Gábor (Bencsik András testvére) által szerkesztett, a néhai Kerényi Imre által alapított lapot. Legalább a „Kinyílott a pitypang” rovatot átfuthatta volna. Igaz, egy korábbi vallomása szerint Németh Szilárd az újságok közül csak a Kutya Magazint lapozgatja, ám azért felhívnánk az ő figyelmét is, hogy a kutyás magazinhoz hasonlóan a Magyar Krónikában is sok kép van.

Ugyanígy jól láthatóan csupán a díszítőelem funkcióját tölti be Németh Szilárd asztalán egy könyv. Nem is akárki műve, ugyanis Balog Zoltán volt miniszter-politikus, friss református püspök aktuális könyvét használja porfogónak a magyar honvédelem őre. A könyv, melynek a címe: „Nem csak kenyérrel... Beszédek, imádságok, írások a koronavírus idejéből” már most, pár hónappal a megjelenés után jelentős kedvezménnyel megvásárolható egyes kiskereskedőknél.

Balog könyvén egy úgynevezett repitoll nyugszik, rajta „Honvédelmi értéktár” felirattal. Németh nagy rajongója lehet az ingyenesen osztogatott apróságoknak. Az egéralátétje Csíki Sörös, a duplafunkciós, naptár–íróasztal-könyöklőjét a Magyar Honvédség reprezentációs keretének terhére nyomtatták.

A rezsiharcos mobiltelefon-választásával fejezi ki lojalitását a főnöke felé. A mobil a klasszikus orbáni vonalat követi: nyomógombos. Az asztalon hever még egy arany harckocsis mappa – funkcióját és hogy mit rejt, nem ismerjük, és egy meghatározhatatlan kitűző, mini nejlonzacskóban.

A képviselő informatikai felszerelései közül érdemes kiemelnünk a számítógéphez csatlakoztatott óriás hangfalakat, amelyek minden bizonnyal jó szolgálatot tesznek Németh Szilárdnak, amikor az Ismerős Arcok vagy a Kárpátia valamely slágerét üvölteti a minisztériumi dolgozószobájában. A hardveres felszereltség sajnos liberális eklektikát mutat, ám egyúttal polgári jómódra enged következtetni: Lenovo billentyűzet, Genius (újabb finom utalás Orbán Viktorra) hangfalak, AOC monitor. Szoftverválasztásában a konzervatív vonalat képviseli hazánk pacalkirálya: Windows operációs rendszert, Microsoft Word-öt és Google Chrome böngészőt használ. Bár ez utóbbi döntés kissé kikacsint a kormányzat legújabb narratívájából: jól tudjuk, hogy Varga Judit már készíti a törvényjavaslatot, mely megzabolázná a techóriásokat, köztük a Google-t is.

Végül két ruházati kiegészítőről is essék szó: hősünk két jó ízléssel megválasztott műanyag karkötőt visel, az egyik párthovatartozását teszi egyértelművé (Fidesz-narancssárga), ha netán külföldi, őt kevéssé ismerő tábornokokkal találkozna, a másik pedig egy nemzetiszínű, „Hajrá Csepel” feliratú karperec. Utóbbi talán egy üzenet lehet Németh csepeli fideszes nemezisének, Borbély Lénárdnak: „én továbbra is jelen vagyok Csepelen, nem fogsz tőlem egyhamar megszabadulni!”. Nem tudtuk nem észrevenni az olvasószemüveget, mellyel Németh Szilárd a képernyőt vizslatja. Ez utóbbi annak a jele lehet, hogy még a legnagyobbakon is nyomot hagy a Magyarországért vívott mindennapos háború.