Kémségek kicsiny boltja

Kémségek kicsiny boltja

Orbán Viktor és Szijjártó Péter telefonhívásra figyel. Forrás: a miniszterelnök közösségi oldala.

A bölcsesség ész nélkül,
az ész bölcsesség nélkül: butaság.
És fordítva is.”
(Mészáros Lőrinc: Nyári gondolataim,
Bödőcs Tibor tolmácsolásában
)

Na, lássuk, mit csetelt mostanában a nagypofájú Gulyás. Belenéztem, hogy mibe nézhetett bele a miniszterelnök titkosrendőrsége, ha mostanában netalántán rám kapcsolták a Pegasust, az izraeli kémfegyvert. Hétfő, 16 óra 19 perc, a feleség üzent: „Rendelnél nekem valami kaját, mert ma még csak egy ropit ettem. Rántott husit rizzsel légyszi’. Olyan helyről, ahol lehet SZÉP-kártyával fizetni.” Szombat, 12 óra 23 perc, az anyja üzent: „Mióta szerepelsz újra a Kötöttfogásban, és én miért nem tudok róla?” Szombat, 17 óra 48 perc, az egyik barátja üzent: „Ebben a melegben nyilván nem fogok bandázni.”

Ezzel nem azt akarom mondani, hogy ne volna mit lehallgatni, sokkal inkább azt, hogy Orbán Viktor Magyarországán épeszű, oknyomozással is foglalkozó újságíró (én inkább csak oknyomozásocskákkal) nem a telefonján gyűjt és oszt meg információkat. Mindazonáltal nem az a dolgok rendje, hogy 2021-ben Európa közepén kormánykritikus újságírókat, ellenzéki szereplőket, politikai ellenfeleket hallgat le a saját kormányuk. Más olyan euroatlanti országról egyelőre nem tudunk, ahol a kormány a saját polgárai ellen használta volna ezt a fegyvert. Franciaországban is használták újságírók ellen a Pegasust, csakhogy nem a saját kormányuk tette ezt, hanem Marokkó titkosszolgálata. A párizsi ügyészség éppenséggel 48 órával a botrány kirobbanása után vizsgálatot indított az ügyben.

A teljes cikket a Magyar Hang július 23-án megjelent 2021/30. számában találja (tartalomjegyzék itt). Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket aMagyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!