Kósa Lajos, a békeharcos

Kósa Lajos, a békeharcos

Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezető-helyettese felszólal a Finn Köztársaság és a Svéd Királyság Észak-atlanti Szerződéshez (NATO) való csatlakozásának kihirdetéséről szóló előterjesztések együttes általános vitájában az Országgyûlés plenáris ülésén 2023. március 1-jén (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

1. hír
A Hír Tv keddi műsorában Kósa Lajos – sok egyéb között – kifejtette, hogy szerinte ha Ukrajna elveszíti a háborút, akkor is „marad valami” belőle, mivel egy akkora országról van szó, amelyet az oroszok nem tudnának integrálni. És az ukránok pedig – akik túlélték a holodomort is, amikor egyébként sokkal többen haltak meg, mint a mostani emberveszteség – „nem mennek el az utolsó szálig”. Fejtegetése végén a fideszes politikus leszögezte: „Tehát Ukrajna is lesz, ukránok is lesznek.”

2. hír
Kósa Lajos debreceni házába némi erőszak árán behatolt egy tucatnyi jogcím nélküli, rosszhiszemű lakásfoglaló – jelentette az MTI néven működő hírügynökség. A tudósítás szerint a politikus elfogadja a kialakult helyzetet, mert – indoklása szerint – ez az atrocitás sokkal kisebb súlyú, mint amilyet a nagyszülők generációja volt kénytelen elszenvedni a Sztálin és Rákosi fémjelezte korban. Ráadásul – tette hozzá – a háznak vannak olyan részei, amiket a behatolók nem tudtak ellenőrzésük alá vonni, tehát ő és családja nem maradt hajlék nélkül. Úgyhogy tulajdonképpen minden rendben van.

3. hír
A tudósítást követő órában Kósa Lajos üdvözlő táviratot kapott Orbán Viktortól és Vlagyimir Putyintól. A magyar miniszterelnök elismerése mellett kilátásba helyezte, hogy Kósa éleslátását és békepárti hozzáállását magas állami kitüntetéssel is honorálja majd. Az orosz elnök meleg hangú üzenetéhez pedig még azt is hozzáfűzte, hogy újabb, honosítható műkorcsolyázókat küld Magyarországra, hátha így a sportszövetségben is javulnak a megbékélés feltételei.