A női test kizsákmányolása – reklámkampány a mellbimbók felületén

A női test kizsákmányolása – reklámkampány a mellbimbók felületén

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Számomra az elmúlt hetek tüntetéseinek három ikonikus pillanata volt. Az első, amikor ellenzéki politikus asszonyok kiszorították a szakszervezetek képviselőit a tüntető tömeget felvezető molinó mögül. A gyöngéd, női energiák ellentmondást nem tűrően taszították félre azokat, akikért maga a tüntetés létrejött, hogy nagyszerű sajtófotók örökítsék meg a marketingkreatívok által gyártott jelképet: a fehér sálat és a fehér sapkát. A végletekig romlott marketingkaszt és a még romlottabb politikai osztály így próbálta átkeretezni a szakszervezeti demonstrációt a politikai pártok és a feminizmus erődemonstrációjává. A baloldali és liberális sajtó lelkesen asszisztált a mutatványhoz.

A másik ikonikus pillanat szintén cinikus marketingkreatívok tervezőasztalán – picit a kokaincsíktól balra – született. Ezek a vagyonokat kereső bukott értelmiségiek adták Fekete-Győr András kezébe azt a füstbombát, amit a rendőrök közé dobott. Így vált a tavasszal még centristának, mérsékeltnek és européernek tűnő macronista élcsapatból az őszi reklámkampányra Tyirityán Zsolt Betyárseregének harcos és radikális liberális kópiája. Csakhogy Fekete-Győr és pártja a bombafüst jótékony homályában a programját is lecserélte: a radikális elitkritikát, az elmúlt harminc év elsöprésének igényét radikális kormánykritikára és az elmúlt nyolc év elsöprésének követelésére váltotta. Természetesen az MSZP-vel és a DK-val szövetségben.

A hús és a sérelem piaca | Magyar Hang

Ha emberi nőstény vagy hím párosodni kíván, szexuális javaival kétféle tőzsdén kereskedhet. Egyik a hús-, másik a metoo-piac.

A harmadik ikonikus pillanatot az alkalom, a civil kurázsi, a fiatalság pimaszsága szülte. Aligha véletlen, hogy az egész tüntetéssorozatból végül mindenki csak arra fog emlékezni, ahogy egy lány odaugrott Fekete-Győr András mellé, és felhúzta a pólóját. Fedetlen mellén mindössze egy-egy O1G-matrica volt, ami egyszerre volt szuperszexi és a világ összes fehér sáljánál meg sapkájánál erősebb üzenet. Ebben a pillanatban benne volt, hogy Orbán Viktor már nem uralja a magyar fiatalságot, az ellenállás vele szemben már egy nemzedék élménye, benne volt, hogy az utca már nem pusztán a kormány egyes intézkedéseit, nem pusztán ezt a gonosz, alkotmányozó kétharmadot utasítja el, hanem olyan szabadságot követel, amelyhez úgy viszonyul a felcsúti Döbrögi uraság, ahogy a sz@rt takargató bajszok két gyönyörű női mellhez. O1G-matricákkal szebbek, vagy azok nélkül? Lehetetlen eldönteni.

Az erő mint elv | Magyar Hang

Döbbenetes látványt nyújtanak azok a képsorok, amelyeken Varju László országgyűlési képviselőt kidobják az MTVA székházából.

Az ikonikus pillanat egyben leleplező: ha ez a fotó egy fehérneműreklámban tűnik fel, mondjuk, egy óriásplakáton, azt a kultúrbal és a genderkurzus a női test kihasználásának, kizsákmányolásának tekintené. Feminista szociológusok tiltakoznának, mondván, hogy a szép és fiatal lánynak nincs joga a testét áruba bocsátani, mert a sok tesztoszteronvezérelt hímet ez csak még több és kegyetlenebb erőszakra biztatja, miközben tudományos tény, hogy a férfiak már így is eléggé állatok. Szexizmust kiáltanának, és cenzúrát követelnének.

Illiberalizmus: '68 ellenforradalma | Magyar Hang

Az illiberalizmussal az a baj, hogy mindennek hadat üzen, ami 1968-ban tiszta volt, igaz volt – s ami még ma is tiszta és igaz.

Úgy tűnik, kétféle termék van. Egyik az, amelyet nem szabad női testtel eladni – ilyen például a fehérnemű; másik az, amelyet női testtel szabad és érdemes és helyes és jó eladni – ilyen például az, hogy Orbán 1 g*ci. Lám, a balliberális kurzus a #metoo újprüdériájából azért vissza-visszarévül 1968-ba. Szexuális ellenforradalom, vagy mégis inkább szexuális forradalom? Ezt kéne végre eldönteni – és aztán buktassuk meg Orbán Viktort!

A publicisztika rovatban megjelent írások nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Hang 2019/3. számában jelent meg, 2019. január 18-án.

Hetilapunkat megtalálja az újságárusoknál, vagy elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy miről olvashat még a 2019/3. Magyar Hangban? Itt megnézheti.