Álláspont

Haveri diplomaták

Haveri diplomaták

Harminc esztendővel a rendszerváltás után az átlagembernek ugyanolyan nehéz a magyar–magyar kapcsolattartás az erdélyi rokonokkal-barátokkal, mint a Ceausescu-rendszer legsötétebb éveiben.

Pávatánc a pénzcsap körül

Pávatánc a pénzcsap körül

Az Orbán-kormány elmegy a falig, hogy elérje: az Európai Unió úgy ossza a támogatásokat a tagállamoknak, hogy közben eszébe se jusson vizsgálni, az adott ország demokratikusan működik-e, betartja-e a jogállamiság alapvető követelményeit.

Háború újratöltve

Háború újratöltve

Orbán maga temeti el végleg a 2010-ben megszületett centrális erőteret; utoljára 2006-ban vívott ki-ki meccset egymással két, nagyjából hasonló erejű tömb a választásokon. S akkor Orbán vesztett.

Nem bohóctréfa

Nem bohóctréfa

A pillanatnyi politikai haszonszerzés bűvöletében annyira túlünnepelte magát a hatalom az első hullám levonulásakor, hogy sokan már nehezen hiszik el, valós veszély fenyeget.

Vudubabák lázadása

Vudubabák lázadása

Hogy az emberből a szar is ki lesz verve – belépő szint. Hogy a családja is meg lesz keresve – alap. Hogy ezt közszereplőként bárkinek el kell viselnie – hát nem. Nagyon nem.

Valóság közeli pillanat

Valóság közeli pillanat

Kivételes pillanat a miniszterelnök rendszerében, amikor a vezető maga cáfolja meg, megengedőbben: árnyalja a propagandagépezete által sulykolt valóságértelmezést.

HIRDETÉS

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

HIRDETÉS

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Pin It on Pinterest