Apró Piroska futókápolnát épít Gyurcsány Ferencnek

Apró Piroska futókápolnát épít Gyurcsány Ferencnek

A hatvanpusztai birtok (Fotó: Hadházy Ákos Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK


Valahol a Szemlőhegyi út alatt található az a titkos vájat, ahol a nyilvánosan elérhető adatok szerint Apró Piroska cégei építenek valamit. Megbízható források és kiszivárgott fotók alapján ez egy luxuskonyhával ellátott futókápolna lesz majd.

Ismeretes: Apró Piroska veje az a Gyurcsány Ferenc, akinek egy időben szenvedélye volt a futás, bennfentesek épp emiatt állítják, hogy az ő elképzelésének és ízlésének megfelelő lesz majd a salakos pálya, amit ötven méterenként visszafogottan díszített, bérmálkozó fülkék szakítanak meg, hogy az egykori miniszterelnök egyszerre tudjon hódolni két régi hobbijának.

De nemcsak ez köti össze a különös létesítményt az egykori kormányfővel, hanem azok az aranyozott fakanalak is, amiket a kápolna kazamatájában szúrt ki a helyszínen bejáratosnak számító emberünk. Ez a készlet a titokban készült fotók alapján ugyanaz, mint amit Gyurcsány Ferenc kezében láthattunk, amikor a Demokratikus Koalíció elnöke legutóbbi Facebook-livejában szuvidolt báránytőgyet készített reformer módra.

A képek nyilvánosságra kerülésekor a Fidelitas tiltakozó flashmobot hívott össze a Szemlőhegyi útra, ahová „Szuvidolj Feri” és „Hanyadjára bérmálkozol a mi pénzünkből, te Böszme?!” feliratú táblákkal vonultak ki. Eredetileg az Apró-Gyurcsány villa elé szerettek volna menni, ám oda nem engedték be őket a rendőrök, ezért a csalódott potentátok az utca járdájára tették a gyorsfagyasztott báránytőgyet. A DK válaszul közleményt adott ki, amelyben közölték, hogy a báránytőgyes bohóskodás helyett vehettek volna a fidelitasosok inkább tíz kiló csirkefarhátat, és adták volna szegény nyugdíjasoknak. Mindezt kitették a közösségi oldalukra, amit Hollik István először lájkolt, majd mikor követői ezt számon kérték rajta, akkor a Fidesz kommunikációs igazgatója törölte a komplett profilját.

Használati útmutató: a cikk úgynevezett iróniára épül. Az a hihetetlen, ám nagyon is valós történés-sorozat ihlette, ami a hatvanpusztai majorság körül történik, immár egy évtizede. Írásomnak a HVG360-on a napokban megjelent cikkek és videók adtak ihletet, ám figyelem: laptársunk anyagaiban nincs semmiféle túltolt irónia, vagy vicceskedő szarkazmus. Ahogy egyébként ebben, az Apró-Gyurcsány villa titkairól beszámoló sztoriban sincsen semmi ilyesmi. A Magyar Nemzet 2006-os cikkét egyetlen dolog miatt idézem fel. Ahogy korábban megjegyeztem, hogy a felcsúti stadion alapjához Balatonőszödről vitték a betont, úgy most is csak azt tudom mondani, hogy a hatvanpusztai majorságba bizony a Szemlőhegyi útról lehet a leggyorsabban odatalálni.