Csőbe húzták Rogánékat

Csőbe húzták Rogánékat

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nem akarok igazságtalan lenni, ezért az első nap alapján nem írok se elemzést, se kritikát a Pesti Tv-ről. Pontosan emlékszem ugyanis a saját első napomra (sőt, első heteimre, mi több, hónapjaimra) a tévében, hogy mennyire szárnyaszegetten próbáltam megtalálni a helyemet a kamerák előtt – egyébként nem igazán sikerült. 

Meg hát azokban a produkciókban, amiket megnéztem, semmilyen meglepetés sincs: a Pesti Srácok oldaláról és környékéről ismert arcok ugyanazt csinálják és mondják, amit eddig, csak kaptak ehhez ajándékba egy-egy saját műsort. 

A produktumnál amúgy is érdekesebb a koncepció, pontosabban, hogy vajh mi volt az elgondolás, amire Rogánék olyannyira rágerjedtek, hogy azonnal találtak finanszírozót, aki azonnal talált némi (így szemre pár százmilliócska) közpénzjellegét elveszített magántőkét a csatorna villámgyors megvalósítására. 

Fiatalos! 

Igen, ez lehetett a varázsige, hogy jön, jön, jön a fiatalos fideszesség platformja, amely végre az egy a tábor egy a zászlaja alá tereli a mindenféle beteg, nyugatias ideológiák mentén összevissza ténfergő magyar ifjúságot. Mert látjuk, hogy mit művelnek a Színművészetin, meg a szolidaritást vállaló egyetemeken, de már az SZFE mellett kiálló gimnáziumokban is. 

És akkor onnan indulunk, hogy a nyitó reggeli műsorban (egyébként emelje fel a kezét, aki látott reggeli közéleti tévéshowt néző fiatalt) Huth Gergely azt magyarázza, hogy milyen antennát kell hova dugni, hogy bejöjjön az adás. 

Aztán jön a Boomerlázadás című beszélgetéssorozat, amely – idézem – „a fiatalokat érdeklő és őket érintő témákkal szembesítjük a bölcsebbeket és idősebbeket, miközben  a hagyományos, jobboldali értékek, a múlt történései, valamint történelmi jelentőségű eseményei is szerepet kapnak. Tartalmas, fiatalos, értékadó és húsbavágó.” Első rész tartalma: „…megnézünk egy filmrészletet, aztán belevágunk annak a kielemzésébe, hogy valójában milyen is filmes szemmel a rendszerváltási időszak, a Kádár-rendszer.” 

Aztán az új televízió szellemi atyjaként számon tartott Jeszenszky Zsolt saját játszótere, az esti hírshow-ként beharangozott Politikai Hobbista, ahol a stáb arra gerjed, hogy melyikük beszólására mekkora lesz az ellenoldali sivalkodás. 

Szóval sikerült jól behintáztatni a propagandaosztály vezetőségét, pedig azt hittem, hogy a Rogánék ennél sokkal profibbak, és nem dőlnek be negyvenesek által elképzelt fiatalos médiaszokásokra rárepülő hagyományos televízió ötletének, csak mert valamennyi műsor koncepciójába bekerült a fiatalok és/vagy fiatalos szó. 

Viszont mindjárt a premier napján megvolt minden idők egyik legizmosabb felkonfja Dezse Balázstól, miszerint: „Fogunk beszélgetni a fekete közösség felelősségvállalásáról, bár már így is furcsa ez a szó, hogy felelősségvállalás egy fekete közösség esetében.”

Már megérte.