Európa legnagyobb tava

Európa legnagyobb tava

Mészáros Lőrinc (Fidesz-KDNP) felcsúti polgármester a Búzakalász 66 Felcsút Kft. bányavölgyi mangalicatelepének avatásán a Fejér megyei Alcsútdobozon 2014. november 18-án. (Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Miután Mészáros (Pénztáros) Lőrinc felvásárolta szinte az egész Balatont, kempingestül, hotelestül, vitorláskikötőstül, minden szerszámostul, alapjában véve csak a keszegek maradtak köztulajdonban. Lőrinc úr – aki saját bevallása szerint okosabb, mint Mark Zuckerberg – azonban nem elégedik meg ennyivel. Azt vette a fejébe, hogy kerüljön tulajdonába Európa legnagyobb tava. Ennek érdekében – Orbán Győző dolomitját gátnak használva – az a nagyra törő terv fogalmazódott meg okos buksijában, hogy egybe nyitja a Velencei-tavat, a Balatont és a Fertő tavat. A Fertő végét vasfüggöny védené a liberális alagútásóktól. Mindez a szuper terv azt eredményezné, hogy tényleg létrejönne Európa legnagyobb tava, a Lőrinc-tó. Vize mindig kellemes lenne, ugyanis napelemek segítségével plusz 28 fokosra fűtenék fel.

Természetesen a felcsúti kisvasutat nemcsak Bicskéig – mint arról miniszterelnök urunk ábrándozik –, hanem Tihanyig hosszabbítanák meg. A tihanyi vasútállomástól egy óriás vízi csúszdán lehetne lejutni a tihanyi révig, ahonnan tízpercenként indulnának a sugárhajtású kompok. A cirka tizenkétezer forintos jegyet Szép-kártyával is igénybe lehetne venni. Akinek nem telne erre az összegre, ingyen átúszhatna Szántódra, útközben vízi büféknél lehetne lángost és palacsintát venni, darabját ezerforintos egységáron. A nutellásat kispénzű nyugdíjasoknak árengedménnyel kínálnák.

Felmerült az a gondolat is, hogy az erdélyi sóbányákból kibányászott tízezer tonnányi sóval telehintenék a Lőrinc-tavat, s így a tó tengerré válna. Mindezzel elérnék, hogy hazánkat újra három tenger mossa: a Velencei-tenger, a Balaton-tenger és a Fertő-tenger. Lőrincünk így lehetne a második Nagy Lajos.

Mészáros arról is gondoskodna, hogy a Lőrinc-tó (esetleg tenger) langyos hullámokkal tegye boldoggá a felső tízezret. A hullámokat előidéző szerkezet a pesti Palatinus gépére hasonlítana, de tízezres nagyításban.

A szauna Badacsonyban lenne, a Kisfaludy-ház és az Egry József-múzeum között, a kimelegedett NER-esek badacsonyi szürkebaráttal vagy kéknyelűvel hűthetnék le izzadt testüket. A forró szauna után a Szegedy Róza-ház udvarán előállított, desztillált vízből készült jégkockák közé merülhetnének a szeretve tisztelt újdzsentri vendégek. A kiemelt személyiségek jégkockái Hungária Extra Dryból készülnének, azért nem francia Mummból hogy imigyen támogassák a honi ipart, à la Kossuth apánk.

Egy apró gond azért akadna: hogyan hajózzon fel a Lőrinc úr által is használt tiszteletet érdemlő tengeri jacht a Lőrinc-tóba (tengerbe), hogy e tíztonnás hajócskán szórakozhasson politikai életünk krémje?

Felmerült, hogy a kínai hitelből majd egyszer tán megépítendő Belgrád–Budapest-vasútvonalat alkalmassá lehetne tenni jachtok szállítására, az Adria–Belgrád-távolságot pedig szárazföldi hajóvontatókra (oroszul: burlaki) kellene bízni. E terv megvalósulása lepipálná a Korinthoszi-, a Szuezi- és a Panama-csatornát, bár ez utóbbi név felvétele a Lőrinc-tó (tenger) esetében is felmerült.

Ez a cikk eredetileg a Magyar Hang 2020/36. számában jelent meg szeptember 4-én.

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, valamint elektronikus formában! És hogy mit talál még a 2020/36. számban? Itt megnézheti!