Fejcserés támadás a tenisz szövetségben

Fejcserés támadás a tenisz szövetségben

Lázár János és Orbán Viktor (Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Áll a bál a Magyar Tenisz Szövetségben (MTSZ). Már megint. Évekig túlárazott pályázatokról, elképesztő adósságokról, valamint Fucsovics Mártonnal és Babos Tímeával elmérgesedő viszonyáról, a sztársportolók válogatott bojkottjáról volt hírhedt a Szűcs Lajos fideszes képviselő vezette szövetség. Sokáig a sorozatos botrányok ellenére sem bukott meg a politikus, pedig körülötte már mindenki lemondott, akiben volt egy szemernyi felelősség- és szégyenérzet.

Szűcs körül végül 2020 nyarára fogyott el a levegő, meg a NER kegyeltjeinek járó feltétlen bűnbocsánat, amikorra 3,8 milliárd forintnyi adósságot halmozott fel szervezet, és a felszámolás szélére került. Persze ekkor sem egy sportszakember kezébe került vissza a sportági vezetés, hanem egy másik fideszes politikuséba, igaz, egy jóval magasabb szintet képviselőébe, a korábbi kancelláriaminiszter Lázár Jánoséba. Egyes sajtóhírek szerint Hódmezővásárhely kormánypárti politikuscelebjét maga Orbán Viktor agitálta, hogy vállalja a nem túl hálás feladatot.

Majdnem másfél évig úgy tűnt, hogy Lázár Jánosnak sikerült rendet tennie a kuplerájban. A  közelmúltban azonban valaki kinyitotta az ablakot, és csak úgy ömlött ki a szemét az utcára. Ám most az MTSZ maga jelentette be, alapos a gyanú, hogy visszaélések történhettek a Covid–19 betegség, illetve a vírusfertőzés kimutatására szolgáló PCR-tesztekkel kapcsolatban, e visszaélésekben pedig a szövetség egyes sportolói, edzői és munkavállalói is érintettek.

A piszkos ügyet tehát maga Lázár hozta nyilvánosságra, aki ezzel – ügyes politikus módjára – igyekezett a bombát robbanás előtt hatástalanítani. Ez azonban nem sikerült, ugyanis napról napra újabb részletek derülnek ki, újabb érintettek szólalnak meg és világítanak rá arra, hogy még mindig rendszerszintű a tisztességtelenség a szövetségben, és mára az egész sportágat megmérgezte a NER „nekünk mindent lehet” politikája. A szivárogtatásokból kiderül, hogy hamis PCR-leletekkel több magyar teniszező külföldön versenyezhetett, többek között tavaly novemberben Torinóban a magyar Davis-kupa-válogatott is, ahol Magyarország első számú férfi teniszezői vettek részt. A Blikknek nyilatkozó informátor szerint a 19 fős küldöttségből mindenki kapott hamis PCR-leletet, pedig csak ketten voltak oltatlanok, a többieknek nem is lett volna rá szükségük.

Nyilvánosságra került egy e-mail is, amely szerint nemcsak a felnőtteknél, a gyerekeknél is csaltak a tesztekkel: a válogatott koordinátora azt írta az utánpótláskorú sportolók szüleinek e-mailben egy külföldi torna előtt, hogy a „beutazáshoz szükség van PCR-tesztre, ezt most úgy tudjuk megoldani, hogy átkülditek nekem az adatokat, és az orvosunk kiállítja a leletet. A tesztet megússzák a gyerekek”.

Lázár János feljelentést tett, fegyelmi eljárásokat indított, embereket rúgott ki, az ügy pedig már felkeltette a nemzetközi szövetség érdeklődését is. A politikus-elnök által vezetett szövetség közleménye ugyanakkor arról árulkodik, a botrány azért robbant ki, mert valaki(k) Lázár János fejét akarja(ják). Az MTSZ szerint „a PCR-tesztek ügyét kiforgatva újabb támadás indult a szövetség jelenlegi vezetése ellen, vélhetően olyan személyek részéről, akik már hosszú ideje igyekeznek ellehetetleníteni a vezetést. Valószínűsíthetően ezen személyek olyan információkat juttattak el több szerkesztőséghez, amelyek egyrészt csúsztatásokat tartalmaznak, másrészt kifejezetten arra irányulnak, hogy a szövetség működését, működtetését elnehezítsék.”

A NER emberei csináltak szemétdombot a szövetségből, és most a fagyi visszanyal. Úgy tűnik, az alattvalók komolyan vették, hogy az urambátyám-világ mindenkire vonatkozik.

Ez a cikk eredetileg a Magyar Hang 2022/7. számában jelent meg, február 11-én.