Felfalja gyermekeit, szüleit

Felfalja gyermekeit, szüleit

L. Simon László, a Magyar Nemzeti Múzeum új igazgatója, Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere, valamint Fekete Péter kulturális államtitkár (Fotó: L. Simon László Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hétfő reggel azonnali hatállyal felmentette Csák János kulturális és innovációért felelős miniszter L. Simon László egykori parlamenti képviselőt, egykori államtitkárt, aki az elmúlt szűk másfél évben a Nemzeti Múzeum igazgatója volt. Az elbocsátás indoka: nem tartotta be a törvényeket, a Nemzeti Múzeumban megrendezett World Press Photo kiállításra bemehettek 18 év alattiak is. A fotókiállításon ugyanis pár kép erejéig szerepelt egy fülöp-szigeteki idősek otthona lakóinak mindennapi élete is; csakhogy ezt az idősek otthonát kizárólag melegek, homoszexuálisok lakják. Így aztán 18 év alattiaknak a világ sokszínűségét, a kultúrák sokaságát bemutató fotósorozatot bemutatni – tilos.

Fel is pattant hát a mindenben a nemzetközi buzilobbi mesterkedését alító, a nyilas házmesterekre emlékeztető módon gondolkodó Dúró Dóra, hogy dehát a törvény tiltja a homoszexualitás megjelenítését is 18 év alattiak számára, a múzeumba meg csak úgy akárki betévedhet, hát hogyan van ez. Én ugyan amondó vagyok, hogy soha senki sem melegedett be még attól, hogy meglátott egy fülöp-szigeteki nyugdíjaskorú homoszexuálist, de a törvény az törvény, be kell tartani, aki Magyarországra jön, tartsa tiszteletben, vesse magát alá. Hogy a törvény már akkor teljesen értelmetlen volt, amikor megszavazták, különösen meg akkor értelmetlen, ha be akarja valaki tartani, mindegy is, a gép forog.

L. Simon meköszönte az ingyenreklámot, és közölte, hogy a múzeumnak nincs joga ellenőrizni a látogatók személyazonosságát, így ha akarná, se tudná betartani a törvényi rendelkezést, hiszen az betarthatatlan. Ahogy az iskolában a homoszexualitásról hallgatni kell, hiába kötelező a Himnusz megtanulása, hiába kötelező gimnáziumban Verlaine és Rimbaud, Szapphó és Shakespeare, hiába tudja már a felsős korú gyerek is, hogy vannak melegek; a betarthatatlan törvény betartatása Sacha Baron Cohen Admirális-Generálisához illő eredményeket produkál, mint amikor mérőszalaggal mérik le a városi könyvtár templomból való távolságát, amikor befóliázzák a könyvesboltban a Bibliát, vagy mint amikor a Harry Potter-könyveket átsorolják az ezotéria részleg alá – mert a könyvek szerzője, már a könyvek megjelenése után, egy közönségtalálkozón elárulta, hogy az egyik főszereplő amúgy homoszexuális (és amely tény a könyvekben amúgy ki sem derül). Fóliázni kell, meg kell védeni a kis 10 éves Harry Pottert, nehogy bemelegedjen attól, hogy a varázslóképző iskola igazgatója homoszexuális. A hallgatás tabúsít, az pedig épp csak minden huszadik gyereknek rossz; örüljünk, ha nem szerez egész életén át mérgező lelki sebet osztályonként egy gyerek amiatt, mert a vezénylő tábornok meglátása szerint a fiúk a tévében látható melegektől melegednek be.

Pont került hát L. Simon László közéleti tevékenységére; a poétából lett képviselő azt az egészen kivételes inverz életutat járta be, hogy előbb volt vezér, aztán változott vissza gyaloggá, majd most levették a tábláról. Hogy végleg kiírta-e magát a kormánypárt kulturpolitikusai közül, vagy az ő levétele pusztán a közelgő választásokkal van összefüggésben, és lesz még számára valamikor visszaút, véleményes, én magam hajlamos vagyok azt gondolni, hogy a gazdaságilag recsegő-ropogó hatalmat részben a kulturális háború felpörgetése, fokozása tudja még a kormánypárt vezetőjének kezében tartani; a folyamatos ellenségkeresésnek, maximális fordulatszámra járatott kultúrharcnak pedig néha baráti tűzben elveszített áldozatai is vannak. A Nemzeti Múzeum meg egyszerűen rossz helyen van, költöztessék le Hatvanpuszta vagy Ásotthalom mellé, pár középkori kardon, pajzson kívül más nem kellene bele, közönség meg főleg nem. A tinédzserkorú fiatalok meg majd nézik tovább a Netflixen a Fülid belég zúgtamot, hallgatják a Youtube-on Azahriah-t.