Publicisztika

A dunyha alatt

A dunyha alatt

A kényszerűség úgy hozta, hogy idén nem nagyon fogunk télvíz idején odahaza pólóban és kisgatyában ülni. Persze, úgy tudom, vannak országok, ahol a környezettudatosság jegyében ez eleve régóta nincsen így. Bennünket most inkább a szegénység visz a takarékosságra.
Az orosz jövő

Az orosz jövő

A világ a tekintetben biztosan nem változott, hogy a fejlett haditechnikát továbbra is a Nyugat birtokolja, és Putyin katonai potenciálja – bár nukleáris arzenálja hatalmas – fejlettségben alatta marad az amerikai haditechnikának és technológiának.
(Re)akciós ellenzék

(Re)akciós ellenzék

Ellenzéki pártjaink ténykedését figyelve halvány nyomai sem látszanak a marketingszemléletnek, pedig manapság aligha lehet sikeres bármely politikai szervezet a marketingmódszerek szakszerű és következetes alkalmazása nélkül.
A vég kezdete

A vég kezdete

Ha valamit elront a kormány a gazdasági szférában, az még – ha nagy veszteségek árán is, de – valahogy helyrehozható. De ha most tönkreteszik az erdőket, az a pusztítás a klímaváltozás közepette sem most, sem az unokáink életében nem hozható helyre.
Engedetlenkedők

Engedetlenkedők

A kormány bekeményített a tiltakozó tanárokkal szemben. Lehet, hogy az okot nem az iskolában, hanem a benzinkutakon kell keresni.
Madár

Madár

A speciális balansz a múlté Munkácson. Hogy a városban három évtizede uralkodó klánnak mi volt a célja a villámgyorsan szárba szökkentett kezdeményezéssel, azt hetek múltán sem könnyű megfejteni.
Azt írja az újság…

Azt írja az újság…

Sajtószabadság van, hangoztatja mindenütt a minden magyarok újságjainak tulajdonosa, meg is írja az újság, szabadon, Lujzák és Jenők agyát mosogatva. Ám arról csak így, általam esik szó, hogy ezáltal miképp sérül az elfogulatlan és teljes körű tájékoztatás alapelve.