Helyreigazítani Novák Katalint

Helyreigazítani Novák Katalint

Novák Katalin (Fotó: Novák Katalin Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Rég látott tockost kapott a Fidesz azzal, hogy kiderült: Orbán Viktor után talán a legmegbecsültebb tagjuk, Szájer József, illegális homoszexuális orgián járt, ahonnan ereszcsatornán keresztül droggal a táskáján próbált menekülni a belga rendőrök elől. A Fidesz ebből az esetből számtalan következtetést levonhatott volna. Például megkockáztathatták volna azt: a keresztény és konzervatív elvek talán nem arra valók, hogy erőszakosan az emberek arcába nyomják őket naponta, hanem arra, hogy gyakorolják, és ezzel saját magukon keresztül jó példát mutassanak. Mert értékeket képviselni lehet, erőltetni nem.

Ám úgy tűnik, ilyesmi nem merült fel a kormánypártokban. Legalábbis Novák Katalin családügyi miniszterben biztosan nem, aki jó ötletnek tartotta arról videót készíteni, hogy mit ne tegyenek a nők, például ne higgyék el, hogy „folyamatosan versenyeznünk kell a férfiakkal”, és „legalább akkora fizetéssel kell rendelkeznünk, mint a másiknak”, és hogy „mások terhét is képesek vagyunk átvenni”.

Novák egydimenziós népnevelése ugyanakkor helyreigazításra szorul, ugyanis ezzel szemben a valóság az, hogy…

… szülni szeretnél, és otthon maradni? Rendben van!

… szülni szeretnél, de aztán visszatérnél a karrieredhez is? Rendben van!

… nem szeretnél szülni, de karriert annál inkább akarsz? Rendben van!

… igazából még fogalmad sincs, hogy mit akarsz kezdeni az életeddel? Rendben van!

Hogy ki milyen irányba indul el, azt minden egyes nőnek magának kell eldönteni. Nincsenek kizárólagos jó megoldások, ahogy valójában olyan sincs, hogy „a nők”, hiszen nincs egy nagy homogén massza, hanem ezerszínű életek vannak. És nem, az sem feladata senkinek, hogy mások terhét vegye magára, egy kiegyensúlyozott kapcsolatban ugyanis fel sem merül, hogy a terheken ne osztozzunk.

Éppen ezért egyetlen miniszternek és pártnak sincs joga kéretlenül beleokoskodni abba, ki hogyan éljen. Persze ettől függetlenül megtehetik, ahogy az őket szemlélők is nyugodtan juthatnak arra a következtetésre, megmosolyogtató, hogy pont az a Novák Katalin oktat, akinek nyilvánvalóan egy rakás férfival kellett versengenie az egyébként „nőügyekkel nem foglalkozó” Orbán Viktor kormányában azért, hogy a hárommillió forinttal járó pozíciójába kerüljön. Míg az álszent életmódtanácsadás sem a női, sem a férfi politikusoknak nem áll jól, a munka szerencsére nemesít, így talán érdemes lenne inkább azzal foglalkozni – főleg egy világjárvány kellős közepén.

Sok sikert hozzá, miniszter asszony!