Hoppál orrára koppintottak…

Hoppál orrára koppintottak…

Fotó: Facebook

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kocsis Máté, a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője helyre tette Hoppál Péter volt kulturális (!) államtitkárt, mert a Sargentini-jelentés megszavazása után a Facebook-oldalán megosztott egy olyan képet, amelyen gyermektelen európai politikusok portréit gyűjtötték össze (képünkön). Hoppál a kép alá azt írta: „Nekik nem számít a jövő, a haza, Európa, a keresztény kultúra. Csak a carpe diem… Ennyi.”

A poszt a felfokozott közhangulatban vihart kavart, amit Kocsis Máté – komoly színészi tehetségről számot adva – próbált lecsendesíteni. Eljátszotta, hogy nála is kiverte a biztosítékot Hoppál posztja, s az arra vonatkozó sajtóérdeklődésre meglepően készségesen válaszolt. Elmondta, már jelezte is párttársának, hogy „nem szerencsés ilyet írni”.

Nyilván megkönnyebbült, hogy csak az ominózus Hoppál-poszt miatt találta meg a sajtó, és nem a jogállamiságunk, szociális szerzett jogaink megnyirbálását taglaló Sargentini-jelentés néppárti támogatással történt megszavazása miatt. Leesett a kő a szívéről, kifejtősre vette a figurát, és szívélyesen beleduruzsolta az újságíró diktafonjába, hogy szerinte milyen szép gondolat a gyerekvállalás és a családalapítás, de sok olyan helyzet van, amikor erre nincs lehetősége valakinek. „Minden konkrét gyerekvállalás, házasságkötés és családalapítás egy ember saját döntése, nincs ott keresnivalója politikai véleménynek” – fűzte még hozzá legelbűvölőbb mosolyával, amilyennel csak frissen megválasztott frakcióvezető rendelkezhet. Örök érvényűnek ígérkező nyilatkozat. Gyakran fogjuk emlegetni.

Sok meglepő voks van a Sargentini-jelentés szavazólapján - Magyar Hang

A bevándorláskritikus közép-európai államok képviselői se álltak ki egységesen az Orbán-kormány mellett.

A frakcióvezető szavait felkapta a sajtó. Közben azért volt, aki kibogarászta, melyik pellengérre állított politikus miért nem nemzett vagy szült utódot, ki homoszexuális, ki leszbikus, ki meddő közülük, kinek a neje érte el a szülésre képtelen kort. Mások a világ sorsát igazán jó irányba befolyásoló gyermektelen államelnököket emlegettek.

Láttam listát derék sokgyerekes állami vezetőkről is. A magyar miniszterelnök öt gyermekével előkelő helyen van ez utóbbin. De volt, akinek éppen ez adhatta az ötletet, hogy a Hoppál által is posztolt arcképgyűjteményt a „nincs gyereke” megjegyzések helyett a „nincs veje” szövegekkel terjessze a világhálón. Nem vitás, az is gondot tud okozni egy kereszténydemokráciában, ha korrupciógyanús ügyekbe keveredik a miniszterelnök veje.

Hoppál Péter mondanivalójának lényege az volt, hogy akinek gyermekei vannak, azoknak sokkal jobban számít a jövő, a keresztény kultúra. Ez utóbbi területért, a kultúráért volt egyébként felelős Hoppál államtitkárként az előző kormányzati ciklusban. A politikus megfeddésének oka egyszerűen az lehetett, hogy Kocsis megkönnyebbült: nem a Sargentini-jelentés kapcsán kérdezték. Ám ezzel az is szinte biztosnak látszik, hogy Hoppál már nem számít védett férfinak a Habony-művek számára. Bukott embernek tekintik, ekként is bánnak vele. Kocsis például megmondja neki, mit nem szerencsés kiírni a falára. Láthatjuk azt is hétről hétre, hogy Hoppál többéves kultúrairányító munkáját miként járatja le, hogyan cincálja cafatokra egy médiapitbull a kormányszócsőnek számító napilapban.

Konzervatívok a célkeresztben - Magyar Hang

Figyelemelterelés az úgynevezett kultúrharc, meg egy kicsit több is annál.

Kicsit kínos ez a frakcióvezetői odakoppintás Hoppál orrára. Hiszen nem tett ő mást, csak röviden összefoglalta a jobboldali holdudvari sajtóhoz tartozó lapok véleményét, amit tavaly tavasszal heteken át – egymásnak adva a stafétát – ugyanebben a témában megírtak és szajkóztak unásig.

Az inspirációt a 888.hu adhatta Hoppálnak, ott egészen odáig ment a cikkíró, hogy leszögezte: „gyermektelen politikusokra nem bízhatjuk Európa és a keresztény világ jövőjét, mert nekik egész mást jelent a jövő”, ezért „máshogy is fognak dönteni róla”. A szerző szerint a gyermektelen politikusokat nem zavarja, hogy „száz év múlva, amikor unokáink még élhetnek, Európa vallásháborúba sodródhat mai bevándorláspolitikájuknak köszönhetően; hogy dédunokáinkat esetleg csador viseletére kötelezik az erőszakos iszlámtérítők, hogy leszármazottjaink olyan zavaros világban élhetnek, mint a mai Közel-Kelet lakói”.

Egyébként ma is ugyanígy gondolják a Fideszben. Semmi nem változott. Csak a cinizmus nőtt a frakcióban…

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Hang 19. számában jelent meg, 2018. szeptember 21-én. Keresse a lapot az újságárusoknál, vagy elektronikus formában a Digitalstandon És hogy miről olvashat még 19. számban? Itt megnézheti.