Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

A válságban még jobban látszik, mennyi mindent pazaroltunk el

Szerző: | 2020. április 15., 15:14 | Featured, Író olvasó

Orbán Viktor az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben (Fotó: Orbán Viktor Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A koronavírus árnyékában minden kezd átértékelődni. Leginkább az, hogy az emberi élet mennyire kiszolgáltatott eddig ismeretlen betegségeknek. Úgy látszik, ez a globálisnak tűnő válság hazánkat sem kerüli el, így itthon, Magyarországon is nagy a riadalom, tovább rontva az eddig sem túl jó kedélyállapotot. Ami érthető, mert minden embernek csak egy élete van, és ezt minden lehetőség szerint óvni kell. Mindenesetre, bármikor lesz is vége a járványnak, a világ már nem lesz ugyanolyan, mint régen. Talán Magyarország sem. Úgy, mint 2001. szeptember 11-e után, most szintén egy megváltozott világgal kerülünk szembe. Feltételezhető, új fejezet kezdődik majd a világtörténelemben. Más félelmek és bizonytalanságok fognak jelentkezni, amelyekre indokolt válaszokat adni, követve a globális dinamikát, elkerülve a demokráciák további sérülését.

HIRDETÉS - AIP

Ebben a válaszkeresésben a hazai pártoknak szükségszerű aktív szerepet és felelősséget vinniük. Elengedhetetlen a kérdést feltenni saját maguknak és a választóknak: fel vagyunk-e készülve arra a korra, amelyben élnünk kell? Az életminőség javítása, éghajlatváltozás, a demográfiai teher, a szegénység felszámolása, a gazdasági mechanizmus kérdései vagy a szociális ellátórendszer javítása ma szintén fontos kérdés. Vajon az eddigi tapasztalatok alapján a jelenlegi politikai elit képes-e ezekre hatékony megoldásokat adni?

HIRDETÉS
HIRDETÉS - 8

Folyamatos önzésük, tolakodásuk az állam „vályújához”, kapzsiságuk, az oligarchikus vagyonok szennyes bűze, erkölcsi kudarcaik sok jóval nem kecsegtetnek. Tudjuk, az élet soha nem lehet teljesen tisztességes, és erre a politikai vezetőink nem is igen törekednek, mégis, már hosszú ideje olyan társadalomra vágyik a magyar ember, amely mindenki számára kiszámíthatóan működik. Olyan társadalomra, amely nem címkézi az embereket oly módon, melyik társadalmi osztályhoz tartoznak vagy éppenséggel melyik országrészből jöttek, illetve milyen iskola jutott nekik. A kormány politikája miatt ehelyett a magyar társadalom rossz beidegződései kerülnek felszínre, a gyűlöletpolitikája szándékosan eltorlaszolja az utat a tisztánlátás előtt.

Légszomj | Magyar Hang

A mostani, koronavírus okozta válságban talán még jobban látszik, mennyi időt, energiát, pénzt pazaroltunk el a rendszerváltás óta. Hagytuk, hogy sok év alatt a kormányközeli oligarchák, családtagok, barátok milliárdokat csencseljenek össze, és ők most, ebben a kritikus helyzetben, nyugodtan megbújnak a sötét háttérben. A többségnek meg marad a lerohasztott egészségügy, a kézfertőtlenítő, a szájmaszk és a tartalékok hiánya, a teljes kiszolgáltatottság. Ha véget ér a koronavírus okozta krízis, valódi korszakváltásra lesz szükség.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Hang 2020/13. számában jelent meg március 27-én.

Hetilapunkat megvásárolhatja az üzletekben vagy digitálisan! És hogy mit talál még a 2020/13. számban? Itt megnézheti!

HIRDETÉS - AIP

Címkék: egészségügy, járvány, koronavírus, oligarcha


HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

  • Tévút – Magyar Hang-ajánló
  • Magyar Hang - 2021. május 13., 16:29
  • Róna Péter esszéje az ország kínaiaknak való kiárusításáról. Interjú Salát Gergellyel és Beck Zoltánnal. Őrségi, miskolci és tihanyi riport. Keresse a születésnapi Magyar Hangot, az Átlátszó mellékletével!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Jordán Ferenc

Jordán Ferenc (Fotó: Az élet, meg minden)

Árnyék podcast – Munkanélküliek támogatása külföldön

Pin It on Pinterest