Kipróbáltuk az MZP-kampányteát

Kipróbáltuk az MZP-kampányteát

„Gőzerővel” - Márki-Zay Péter kampányteája (Fotó: Magyar Hang/Gulyás Balázs)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Igen, az ajándék tollak, pártemblémával ellátott vászontáskák, pólók, bézbólspakák és más választási szóróajándékok műfajában is van új a nap alatt. Állítólag már az előválasztási kampány alatt is osztogatták, mi azonban csak most, az országgyűlési választások kampányában találkoztunk a „Gőzerővel” elnevezésű, Márki-Zay Péter arcképével ellátott kampányteával. Mindenképpen újszerű teát osztogatni a választópolgároknak, akik aztán a gőzölgő forróital mellett hozhatják meg a demokrácia ünnepének nagy döntését, ugyanakkor nem biztos, hogy mindenki elfogad és elfogyaszt egy politikustól egy kis zacskóban valamiféle herbáriumok keverékét. Például a kétfarkú kutyás Kovács Gergelytől kapott kis zacskónyi keverék összetételét illetően nekünk volnának kételyeink.

Ha már tényleg létezett az előválasztási korteskedés alatt is, akkor az a gyanúnk, hogy hipszter momentumosok átcsábítására is használni akarta/tudta a hódmezővásárhelyi polgármester, ugyanis a Márki-Zay féle mozgalom bennfenteseitől úgy értesültünk, hogy az MZP-teakeverék úgy készül, mint a legfinomabb kubai szivarok. MZP háttérembereinek állítása szerint érett hódmezővásárhelyi asszonyságok hengergetik a déli napfénytől verejtékes combjukon. (Na jó, kicsinyt túloztunk, de tényleg hódmezővásárhelyi nénik csomagolják.)

Nem tudható, hogy tudatos-e, de MZP szlogenje („Csak felfelé!”) és a teakeverék elnevezése („Gőzerővel”) meglehetősen jól rímel egymásra. Merthogy merre száll a gőz a teából, ugyebár?! Na ugye. Ráadásul országunk jelenlegi állapota is nagyban hasonlítható egy fedővel lefojtott forraltvizes teáskannához.

A tea zacskójára ragasztott Márki-Zay Péter fotoshoppolt, a jövőbe tekintő fotója alapján inkább nyugtató teára asszociálsz, de ez kőkemény fekete tea, ami ugyanakkor nagyon gyümölcsös is. A leírás alapján van benne rengeteg sok minden, mint egy belevaló szivárványkoalícióban:
csipkebogyó: későn szüretelt és vörös gyümölcs, akár az MSZP?,
fahéj: hipszter cucc: senki nem érti, minek van, és ő sem tud semmit, a P̶a̶r̶l̶a̶m̶e̶n̶t̶b̶e̶n̶  teában ritkán találkozhatunk vele – Momentum?,
szőlőaszalvány és almaszárítmány: valaha azt hittük finom lesz, de mára összeaszott – DK?,
homoktövis termés: az igaz magyar föld ősi szülötte – Jobbik?,
hibiszkusz- és bodzavirág: senki nem tudja mik ezek, soha senki nem találkozott velük, az ízük nem érződik, mégis fent vannak a listán – LMP és Párbeszéd?.

És most jön a f̶e̶k̶e̶t̶e̶l̶e̶v̶e̶s̶  feketetea! Ugyanis az MZP-tea tartalmaz még narancshéjat is! Értik? Narancshéjat! Amely egyébként érződik is az elkészült tea ízén. A miniszterelnök-jelölt így akar üzenni a csalódott fideszeseknek, hogy nála még megkaphatják azt az igazi narancsot, amit Orbán Viktortól már nem?

Egyébként a rengeteg összetevő kellemes összaromát ad ki, de csak délelőtti fogyasztását ajánljuk, mert rettentő markáns a feketetea komponens, ha időben le szeretnénk feküdni, nem ajánlott a délutáni fogyasztása.

És végül: vajon mit tudhatnak a keverék készítői, akik a nekünk adott zacskóra azt nyomtatták, hogy (az) MZP(-tea) a minőségét 2023. április 30-ig őrzi meg?