Íme, Orbán és Gyurcsány nagy közös pimaszsága

Íme, Orbán és Gyurcsány nagy közös pimaszsága

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke 16. évértékelő beszédét tartja Budapesten, a Sofitel Hotelben 2020. február 9-én. Az első sorban Molnár Csaba, a DK ügyvezető alelnöke, a párt európai parlamenti képviselője (első sor , b2), Dobrev Klára, Gyurcsány Ferenc felesége, a DK európai parlamenti (EP) képviselője, az EP alelnöke (b3) és Vágó István, a DK elnökségi tagja (b5), valamint Ara-Kovács Attila, a DK elnökségi tagja, a párt EP-képviselője (második sor, b) (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az még csak egy dolog, hogy Gyurcsány Ferenc vasárnap évet értékelt. Rossz szokása ez a politikusoknak, az újságíróké pedig az, hogy meghallgatják ezeket, aztán meg írnak is róla. A nagyobb baj az, hogy a Demokratikus Koalíció elnöke nem csak az évet értékelte, hanem eligazítást tartott a Nagy Népi Demokratikus Orbán-ellenes Dzsihád jövőbeni katonáinak. Eligazítást… lárifári! Beszéljünk egyenesen, a hétszázát neki: Gyurcsány a harci kürtöt fújta meg. Amikor ugyanis ő arról beszél, hogy „világossá kell tenni a választóknak, hogy együtt akarnak-e kormányozni” az ellenzéki erők, akkor pontosan tudjuk, hogy mire készüljünk: közéletünk minden hivatásos demokratája az összefogásról fog szónokolni.

Tökéletes muníció ez a fideszes propagandistáknak. Ők persze akkor is gyurcsányoznak, ha Lőrinc úr aranyhala közbeszerzésen megszerezte három megye összes kastélyát, de most aztán tényleg nem állnának le vele.

Gyurcsány: Menjenek ezek a pokolba! | Magyar Hang

Aztán persze ha a Gyurcsány-tábor demokratikus keménymagjának megvalósulna az álma, az egylistás, totális összefogás, akkor nagy valószínűség szerint 2022-ben Orbán Viktor megkezdhetné újabb miniszterelnöki ciklusát. Ugyanis sokan vannak vele úgy, hogy ha a választás arra a kérdésre szűkül le, hogy Orbán, vagy Gyurcsány, akkor ők inkább egy másik dilemmát oldanának fel. Hogy mondjuk a „sorsdöntő vasárnap” túrázni menjenek Dobogókőre, vagy Krúdyt olvasni a Margitszigetre.   

Rengeteg példát tudnék hozni rá, hogy miért tettem egyenlőségjelet az egykori és a mostani miniszterelnök közé. Most azonban csak egyet fogok kifejteni: vasárnap Gyurcsány ezt mondta a harci kürt fújogatása közben a Momentumról: „fiatalok, dinamikusak, időnként annyira pimaszok, mint mi voltunk 25 évesen”. Nos, negyedszázadosan a harmadik köztársaság legnagyobb rajongója nem éppen azzal volt elfoglalva, hogy mondjuk az MSZMP számára roppant kínos népszavazást szervezzen. Aztán a rendszerváltás előtt ő nem nagyon vonult a Parlament elé, tüntetve a melósokat ellehetetlenítő törvények ellen. Gyurcsány a korszak Fidelitasában, a Kommunista Ifjúsági Szövetségben, annak is a Központi Bizottságában volt titkár. „Dinamikusak és pimaszok, mint mi”. Hogyne, persze.  

Nem Gyurcsány, hanem Orbán kezeli az időgépet | Magyar Hang

Gyurcsány összehasonlítása így pontosan olyan lesz, mint amikor Orbán, az egykori Soros-ösztöndíjas arról beszél, hogy „Soros György hálózata” hányszor ölte meg őt. Na, igazából ezt az ócska színházat nevezem én pimaszságnak. Orbán és Gyurcsány nagy közös pimaszságának.