Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

És a Fidesszel mi lesz?

Szerző: | 2020. december 22., 06:10 | Koffein, Publicisztika

Budapest, 2019. október 13. Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke (b2) és felesége, Dobrev Klára, a DK európai parlamenti (EP) képviselője, az EP alelnöke (b) gyermekeik társaságában szavaznak az önkormányzati választáson a II. kerületi Áldás Utcai Általános Iskolában kialakított 5-ös számú szavazókörben 2019. október 13-án. MTI/Szigetváry Zsolt

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Olvasom a „Korszakváltás Garanciái” című dokumentumot, ami tele van szép gondolatokkal és még szebb ígéretekkel. Ebben az előválasztott és átvilágított, egy listán összeállt ellenzék azt ígéri, hogy ha nyernek, akkor „gyűlöletkeltés helyett társadalmi békét” teremtenek majd. Továbbá „helyreállított sajtószabadságot”, a jövőben közvetlenül megválasztott köztársasági elnököt, új választási törvényt és alkotmányt, nyilvánosságra hozott ügynökaktákat és még csomó minden mást, kezdve a leszakadó régiók támogatásától egészen a „központi kérdésként kezelt természet- és klímavédelemig”.

Mégis hiányérzetem van. Egyvalamivel ugyanis mintha nem számolnának a közlemény szövegezői: a Fidesszel. Olvasás közben az volt az érzésem, az ellenzék a győzelme esetén valami olyasmit képzel el, hogy azon a bizonyos 2022. áprilisi, mámoros vasárnapi estén egyszerűen nyomtalanul eltűnik majd a nemzeti együttműködés rendszere és mindaz, ami az elmúlt 10 évben történt. Hétfő reggel magunkhoz térünk és sehol nem lesz Orbán Viktor, se az ő jó kétmilliós, „egy a zászlós” tábora.

A kormánypártok szavazóinak fanatizált keménymagja és narancsdzsihadista sajtója nyilván szépen csendben elfogadja az eredményt. Aztán a jelenlegi kormánypártok képviselői ölbe tett kézzel nézik majd, hogy Magyarország és benne a választókerületük csak úgy megtisztul a „rendszerszintű” korrupciótól. A fideszes kötődésű közalapítványokba menekített ingatlanok pedig nyilván a választás vasárnapját következő hétfőn visszaszállnak majd az állam tulajdonába.

A szép és magasztos célokhoz fog azon nyomban alkalmazkodni a komplett Legfőbb Ügyészség, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, az Állami Számvevőszék, a Költségvetési Tanács, a Kúria, a köztársasági elnök, az alkotmánybírák. És azok a politikusok, akik eddig ellenzékből – sokszor joggal – kiáltották ki Fidesz-bérencnek a fenti szervek vezetőit, amikor nem viselkedtek „fékként”, most majd elfogadják, ha az ő túlkapásaikat teszik helyre akár szakmai, akár törvényességi alapon. Köszönjük szépen, ezt már ismerjük.

Ehhez a korszakváltáshoz választást is kellene nyerni, a konkrét célok jó részéhez ráadásul kétharmaddal. Félrekezelt járvány ide, „kis segítséggel és nagy aljassággal” kezelt gazdasági válság oda, napról napra csorbuló hitelesség amoda, ez nem lesz egyszerű az ellenzéknek. És leginkább azért nem, mert egy olyan politikai tömb fújja benne a passzátszelet, ami egy egyszer már leváltott korszakot képvisel.

HIRDETÉS - AIP

Persze az akkori csere alkalmával is kaptunk garanciákat. Például azt, hogy ennek a bizonyos tömbnek a vezetője rács mögé kerül majd.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: 2022-es országgyűlési választás, ellenzéki összefogás, Gyurcsány Ferenc, Orbán Viktor


HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Kötöttfogás Extra

Támogasson minket!

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Árnyék podcast – Mikor lépünk ki az EU-ból?

Az élet meg minden podcast – Zubreczki Dávid

Pin It on Pinterest